Naci Görür aylar önce "Bolu Dağı Riskli" diyerek uyarmış; O paylaşımı yeniden gündem oldu

Bolu'da meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem büyük panik yarattı. İstanbul, Düzce, Ankara, Kocaeli ve Sakarya'da da hisedilen sarsıntıda olumsuz bir durumun olmadığı açıklanırken, olası İstanbul depremi için yaşanan tedirginlik iyice zirveye tırmandı. Öte yandan Prof. Dr. Naci Görür'ün 23 Kasım'da Düzce'de meydana gelen deprem sonrası Bolu için 'riskli bölge' uyarısında bulunduğu paylaşımı yeniden gündeme geldi. 

Naci Görür aylar önce "Bolu Dağı Riskli" diyerek uyarmış; O paylaşımı yeniden gündem oldu - Sayfa 1

Bolu bugün saat 13.55'te 4.8 büyüklüğünde bir depremle sallandı. AFAD birçok ilden hissedilen sarsıntıda olumsuz bir durumun yaşanmadığını açıkladı. Merkez üssü Bolu olan deprem İstanbul, Düzce, Ankara, Kocaeli ve Sakarya'da da hissedilirken, vatandaşlar soluğu sokakta aldı. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'ün aylar önce yaptığı paylaşım yeniden gündem oldu.

Naci Görür aylar önce "Bolu Dağı Riskli" diyerek uyarmış; O paylaşımı yeniden gündem oldu - Sayfa 2

6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli 2 büyük deprem binlerce canı hayattan koparttı. Türkiye yaralarını sarmaya çalışırken bir yandan artçı depremler devam ediyor. Bugün Bolu'da gerçekleşen 4.8'lik depremin ardından vatandaşlar, "Bolu'daki deprem Marmara'yı tetikler mi?" sorusunun yanıtını arıyor. 

Naci Görür aylar önce "Bolu Dağı Riskli" diyerek uyarmış; O paylaşımı yeniden gündem oldu - Sayfa 3

AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu tip faylar üzerinde meydana gelen depremlerin başka depremleri veya İstanbul'un güneyinde Marmara Denizi'nin içinden geçen fayları tetiklemesi söz konusu değildir." şeklinde konuştu. 

Naci Görür aylar önce "Bolu Dağı Riskli" diyerek uyarmış; O paylaşımı yeniden gündem oldu - Sayfa 4

NACİ GÖRÜR AYLAR ÖNCE BOLU DEPREMİ İÇİN UYARMIŞ
Bolu'daki deprem sonrası Jeoloji uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'ün 23 Kasım 2022'de yaptığı paylaşım sosyal medyada yeniden gündeme geldi. 23 Kasım'da Düzce'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından Görür'ün Bolu depremi için uyardığı ortaya çıktı.