Muş'ta muhtarlara bilgisayar eğitimi

Muş'ta, merkez ve merkeze bağlı köylerin muhtarları, açılan Temel Bilgisayar Kullanım Kursu'nda kendilerini geliştiriyor. Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü iş birliğinde başlatılan kurs ile muhtarlar, bilgisayar kullanımını öğreniyor.

Muş'ta muhtarlara bilgisayar eğitimi - Sayfa 1

Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilen Temel Bilgisayar Kullanım Kursu ile muhtarlar, kendilerini geliştiriyor. Yaklaşık 150 muhtarın eğitim göreceği 163 saatlik kurs, 15'er kişilik gruplardan oluşturularak, hafta içi her gün 6 saatlik eğitimle 45 gün boyunca devam edecek. Muhtarlar, burada aldıkları eğitimle halkın ihtiyacı olan dilekçe, resmi evrak ve e-devlet üzerindeki işlemlere yardımcı olacak. 

Muş'ta muhtarlara bilgisayar eğitimi - Sayfa 2

Özellikle pandemi sürecinde resmi kurumlarda oluşan yoğunluğun düşürülmesi hedeflenen çalışmayla, bu kurumlara gidilmesini azaltıp, koronavirüsün yayılmasının da engellenmesine çalışılacak.

Muş'ta muhtarlara bilgisayar eğitimi - Sayfa 3

'TEMEL İHTİYAÇLARI İÇİN BİLGİSAYAR KULLANIMINI ÖĞRENECEKLER'

Muhtarların eğitimden geçirildiği kurs hakkında bilgi veren Temel Bilgisayar Kullanım Kursu Usta Öğreticisi Ali Durna, "Kursumuza 15 muhtarımızla başladık. İlimizdeki yaklaşık 150 muhtarın tamamını yavaş yavaş pandemi nedeniyle 15’er kişilik gruplar halinde almaya başladık. 

Muş'ta muhtarlara bilgisayar eğitimi - Sayfa 4

Bu kursta muhtarlar temel ihtiyaçlarını görebilecek şekilde; bilgisayarın temel kullanımı, internette arama yapma, internetten dosya indirme ve dosya paylaşma, duyurular, destekler gibi bunları takip edebilecekleri sitelerin tanıtımı, gösterimi, takibi gibi konular hakkında bilgilendiriliyor. Bunun dışında dilekçelerini, tutanaklarını yazabilecekleri programları, temel bilgisayar kullanımı programlarını göstereceğiz. Kursumuz toplamda beş hafta sürüyor. 163 saatlik bir kurs, hafta içi her gün sabah ile öğle arasında sürüyor" diye konuştu.