Muhterem Nur hayatını kaybetti!

Arabesk müziğin efsane ismi Müslüm Gürses'in eşi sinema oyuncusu Muhterem Nur, 87 yaşında hayatını kaybetti. Nur, bir süredir hastanede böbrek yetmezliği ve solunum yolları enfeksiyonu nedeniyle tedavi görüyordu.

Muhterem Nur hayatını kaybetti! - Sayfa 1

Bir süredir böbrek yetmezliği ve solunum yolları enfeksiyonu nedeniyle tedavi altında olan Müslüm Gürses’in hayat arkadaşı Muhterem Nur'un bilinci kapanmıştı. Kan değerleri değişen Muhterem Nur solunum ve diyaliz cihazına bağlanmıştı. Nur, 87 yaşında hayatını kaybetti.

Muhterem Nur hayatını kaybetti! - Sayfa 2

MUHTEREM NUR KİMDİR?

Bir dönem sinemanın ve sahnelerin yıldızı olan Muhterem Nur’un gerçek ismi Olga’dır. 31 Aralık 1932 de Eski Yugoslavya şimdi ise Makedonya sınırları içinde olan Manastır şehrinde dünyaya geldi.

Muhterem Nur hayatını kaybetti! - Sayfa 3

16 yaşındaki annesini doğum esnasında kaybetti, babasını hiç tanımadı. "Anne" dediği teyzesi tarafından büyütüldü. Çok küçük yaşlarında ailesinin geri kalanıyla Türkiye’ye göç etti.. Yeni nüfus cüzdanıyla adı Aysel Muhterem, soyadı da Kısa oldu. Çocukluğu İstanbul - Eyüp'te geçti. Uzun yıllar fabrika işçisi olarak çalıştı. 

Muhterem Nur hayatını kaybetti! - Sayfa 4

Sinemaya o günlerde tesadüfen tanıştığı ünlü ses sanatçısı ve aynı zamanda dönemin en büyük film yapımcısı Halk Film’inde ortağı olan Suzan Yakar Rutkay’ın desteğiyle 1950 yılında "Yıldızlar Revüsü" filminde figüran olarak oynayarak sinema hayatına başladı. Fabrikadaki işinden ayrılıp günde 5 lira ücretle filmlerde figüranlık yapmaya başladı. Yıldızı parlayıncaya kadar da 20'nin üzerinde filmde küçük roller oynadı. Asıl ününü ise Üç Arkadaş filmiyle yakaladı.