Muhterem Nur: Gömlek ve yüzük sahte!

Merhum sanatçı Müslüm Gürses'in eşi Muhterem Nur Akbaş, Engelsiz Yaşam Vafkı'nın ödül töreninde eşi Müslüm Gürses'e ait olduğu iddia edilen gömlek ve yüzüğün açık artırma ile satıldığını, imitasyon olan bu malzemelerin satışıyla hem kamuoyunun hem de kendisinin aldatıldığını belirterek, suç duyurusunda bulundu.<br />

Muhterem Nur: Gömlek ve yüzük sahte! - Sayfa 1

Merhum sanatçı Müslüm Gürses'in eşi Muhterem Nur Akbaş, Engelsiz Yaşam Vafkı'nın ödül töreninde eşi Müslüm Gürses'e ait olduğu iddia edilen gömlek ve yüzüğün açık artırma ile satıldığını, imitasyon olan bu malzemelerin satışıyla hem kamuoyunun hem de kendisinin aldatıldığını belirterek, suç duyurusunda bulundu.

115
Muhterem Nur: Gömlek ve yüzük sahte! - Sayfa 2

Engelsiz Yaşam Vakfı’nın her yıl düzenlediği ödül töreni sahiplerini buldu. Törene Müslüm filmi damga vururken, merhum sanatçının gömleği ve zümrüt taşlı yüzüğü de açık artırma ile satışa çıktı.İlk açık artırma Müslüm Gürses'in sağlığında sık sık giydiği ve çok sevdiği gömleği için yapıldı. Demet Akalın Gürses'in gömleğini açık artırmada 10 bin lira ödeyerek satın aldı.

İkinci açık artırma ise özel tasarımlı pırlanta ve zümrüt taşlarla süslü altın yüzükle, Müslüm filminin oyuncuları tarafından imzalanmış özel afiş için yapıldı. Açık artırmada şarkıcı Ferman Toprak 23 bin lira ödeyerek imzalı afişin ve yüzüğün sahibi oldu. Açık artırmaların 33 bin liralık toplam gelir elde edildi ve bu paranın 'Tüm Şehit Çocukları Yardımlaşma Derneği' ile 'Engelsiz Sigorta' yararına kullanılacağı açıklandı.

215
Muhterem Nur: Gömlek ve yüzük sahte! - Sayfa 3

Ancak merhum sanatçı Müslüm Gürses'in eşi Muhterem Nur, Engelsiz Yaşam Vakfı'nın yılın en iyileri ödül töreninde eşine ait olduğu iddia edilen gömlek ve yüzüğü satışa çıkardıkları gerekçesiyle Müslüm filminin yapımcısı Mustafa Uslu ve vakıf hakkında suç duyurusunda bulundu.

315
Muhterem Nur: Gömlek ve yüzük sahte! - Sayfa 4

Avukatı Bahar Can Milli ile birlikte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek suç duyurusunda bulunan Muhterem Nur Akbaş dilekçesinde, Engelsiz Yaşam Vakfı'nın 8 Ocak 2019'da bir otelde düzenlenen töreninde Müslüm Gürses'e ait olduğu iddia edilen gömlek ve yüzüğün açık artırmayla satışa çıkarıldığını, hem kamuoyunun hem de kendisinin aldatıldığını öne sürdü.

415