Muhalefet emekli amirallerin bildirisi için ne dedi?

Emekli amirallerin bildirisi için CHP ve İYİ Parti'den nasıl tepkiler geldi? Ayrıntılar haberimizde.

Muhalefet emekli amirallerin bildirisi için ne dedi? - Sayfa 1

CHP'li Özkoç: Vatansever eleştiriler

Twitter'da İletişim Başkanı Altun'a cevap veren Özkoç Tuğamiral Mehmet Sarı'nın fotoğrafını paylaşarak şunları yazdı:

Siz önce kendi yarattığınız vesayetçilerle savaşın. O eleştirdiğiniz amiraller 15 Temmuz'un önünde de sonunda da dimdik durdular. Deniz Kuvvetlerini ağzına kadar FETÖ'cü dolduranlar, 15 Temmuz'un ertesinde Atatürk ilke ve devrimleriyle yetişmiş subaylar olmasa bugün koltuklarında oturamıyor olacaklardı. Şimdi çıkmışlar 5. kol faaliyeti filan. Hadi oradan... Vatansever eleştirileri tebrik ediyorum.

Muhalefet emekli amirallerin bildirisi için ne dedi? - Sayfa 2

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise  "AKP’nin mağduriyet kastığı sahte gündemleri konuşmaya değer bulmuyoruz. Genel Başkanımız dünden beri işsiz gençleri can kulağı ile dinlemektedir. Gençlerimizin hali saraylardan görünmüyor ama bizden söylemesi bu gençler manipülasyon nedir biliyorlar. Boşuna nefesinizi harcamayın." dedi. 

Muhalefet emekli amirallerin bildirisi için ne dedi? - Sayfa 3

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan da, "126 emekli Büyükelçi Montrö Sözleşmesi konusunda bundan üç gün önce bir bildiri yayınladığında iktidar 'Monşer'lere kulak asmadı. 103 emekli Amirale kükremesinin sebebi demek ki Montrö Sözleşmesi olamaz. Mesele Deniz Harp Okulu mezunu bile olmayan 'tarikatçı' amiral" açıklamasını yaptı.

Muhalefet emekli amirallerin bildirisi için ne dedi? - Sayfa 4

İYİ Partili Çıray: İmzamı atıyorum

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise, "Bir tbp. teğmen olarak altına imzamı atıyorum. 103 amiralden Montrö ve Atatürk bildirisi" diye yazdı.