Milyonların beklediği yasa sonunda çıktı! Asgari ücretliye 2.868 lira teşvik

Piyasayı yakından ilgilendiren yasa sonunda çıktı. Devlet desteklerinden yararlanan (kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği) işyerleri, normal çalışma düzenlerine geçerlerse 3 ay boyunca prim SGK prim desteği de alacak. .

Milyonların beklediği yasa sonunda çıktı! Asgari ücretliye 2.868 lira teşvik - Sayfa 1

Corona virüs önlemleri kapsamında normalleşme sürecinde işyerlerine destek olunmasını sağlayan yasa çıktı, 28 Temmuz'da da Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayınlanır yayınlanmaz da yasa uygulamaya girdi. Milyonlarca çalışan ve işverenin bir süredir söz konusu yasayı bekliyordu. Kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği alan işyerleri normal çalışma düzenine geçerlerse üç ay boyunca sosyal güvenlik primlerinin tamamını devlet karşılayacak. Bu da asgari ücretli bir çalışan için toplam 2.868 lira teşvik anlamına geliyor.

111
Milyonların beklediği yasa sonunda çıktı! Asgari ücretliye 2.868 lira teşvik - Sayfa 2

Son dakika haberi... Yasa ile işyerinde haftalık normal çalışma sürelerine dönülmesini teşvik etmek amacıyla sigortalı ve işveren paylarının tamamını 3 ay boyunca ve 2020'nin Aralık sonuna kadar devlet karşılayacak. Peki, bu imkandan hangi işyerleri yararlanacak.

211
Milyonların beklediği yasa sonunda çıktı! Asgari ücretliye 2.868 lira teşvik - Sayfa 3

Hürriyet'ten Noyan Doğan'ın yazısı; Koronavirüs salgını kaynaklı zorlayıcı sebebe bağlı olarak özel sektör işyerlerinde kısa çalışma ödeneğinden yararlananlar ile bu süreçte işvereni tarafından ücretsiz izne çıkartılıp da nakdi ücret desteği alanlar; çalıştıkları işyerinde haftalık normal çalışma sürelerine dönmeleri halinde, prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanan sigortalı ve işveren paylarının tamamı 3 ay boyunca İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak. Uygulama sene sonuna kadar sürecek.
 

311
Milyonların beklediği yasa sonunda çıktı! Asgari ücretliye 2.868 lira teşvik - Sayfa 4

SENE SONUNA KADAR SÜRECEK

Yasadan da anlaşılacağı üzere prim teşvikinden yararlanacak işyerlerinin öncelikli olarak normal çalışma düzenine dönmesi gerekiyor. Destek; kısa çalışma ödeneği alan işyerleri ile koronavirüs döneminde çalışanını ücretsiz izne çıkartarak, nakdi ücret desteğinden yararlanan işyerlerine verilecek ve kısa çalışma ödeneği bittikten sonraki aydan itibaren işveren teşvikten yararlanabilecek.

411