Milyonları ilgilendiren reform! Dolaylı vergi yükü hafifliyor

Hükümet dolaylı vergilerin azaltılması ve ödeme gücüne göre vergi alınması için harekete geçti. Bakan Elvan son düzenlemelerle ilgili net konuştu.

Milyonları ilgilendiren reform! Dolaylı vergi yükü hafifliyor - Sayfa 1

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, dolaylı vergilerin payının yüzde 46.9’dan 39’a indiğini söyledi. Geliri düşük olan esnafa kalıcı olarak vergi muafiyeti, Vergi Usul Kanunu'nun gönüllü uyumu teşvik edecek şekilde güncellenmesi, dijital vergi sistemi başta olmak üzere vatandaşı rahatlatacak düzenlemeler aralık sonuna kadar yaşama geçirilecek.

110
Milyonları ilgilendiren reform! Dolaylı vergi yükü hafifliyor - Sayfa 2

Bakan Elvan, üç çocuklu bir ücretli için asgari ücretin tamamının yılın büyük bir kısmında vergi dışı kaldığını, gelir vergisi yükünün aylık olarak sıfıra kadar indirildiğini belirtti.

210
Milyonları ilgilendiren reform! Dolaylı vergi yükü hafifliyor - Sayfa 3

Geliri düşük olan esnafa kalıcı olarak vergi muafiyeti, Vergi Usul Kanunu'nun gönüllü uyumu teşvik edecek şekilde güncellenmesi, dijital vergi sistemi başta olmak üzere vatandaşı rahatlatacak düzenlemeler aralık sonuna kadar yaşama geçirilecek. Doğrudan vergilerin gelirler içindeki payında artış sağlanacak.

 
 

 
 

310
Milyonları ilgilendiren reform! Dolaylı vergi yükü hafifliyor - Sayfa 4

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan beyanname verme, iade, zaman aşımı, defter tutma, fatura düzenleme gibi konuların yer aldığı Vergi Usul Kanunu'nu günün koşullarına uygun hale getirmeye yönelik çalışmayı belli noktaya getirdiklerini söyledi. Bakan Elvan, "Dijital vergi dairesi uygulamasına ilişkin çalışma da son aşamaya geldi. Dijital vergi asistanı adı altında bir sistem kuruyoruz" diye konuştu.

 
 

410