Milyonları ilgilendiren genelge: SGK'nın 2022'de geçerli olacak ödenek ve prim rakamları belirlendi

Tüm ödemeler değişti. 2022 ile birlikte çalışanlara ödenen ücretler arttı. Rapor parasından aile yardımına, cenaze ödeneğinden yemek parasına kadar pek çok kalemde ücret artışı oldu. Öte yandan GSS prim borcu, Askerlik ve doğum borçlanmasında da yeni rakamlar belirlendi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2022 yılında verilecek emzirme ve cenaze ödenekleri ile prim kesintisinden muaf tutulacak yemek ve aile yardımı tutarlarını belirledi. İşte SGK'nın yeni genelgesi

Milyonları ilgilendiren genelge: SGK'nın 2022'de geçerli olacak ödenek ve prim rakamları belirlendi - Sayfa 1

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) yapılan açıklamaya göre, sigortalı bir işte çalışmayan veya herhangi bir kapsamda sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar, 2022'de ayda 150.12 lira Genel Sağlık Sigortası (GSS) primi ödeyerek kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler için sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek.
 

Milyonları ilgilendiren genelge: SGK'nın 2022'de geçerli olacak ödenek ve prim rakamları belirlendi - Sayfa 2

GSS primini ödeyecek maddi gücü olmayan vatandaşların ise ikametlerinin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na müracaat ederek gelir testi yaptırmaları gerekecek.
 

Milyonları ilgilendiren genelge: SGK'nın 2022'de geçerli olacak ödenek ve prim rakamları belirlendi - Sayfa 3

Gelir testi yaptıran vatandaşların aile içinde kişi başına düşen geliri brüt asgari ücretin üçte birinin altında ise GSS primleri devlet tarafından karşılanacak. Bu kişiler devlet ve üniversite hastanelerine başvurduklarında sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilecek.
 

Milyonları ilgilendiren genelge: SGK'nın 2022'de geçerli olacak ödenek ve prim rakamları belirlendi - Sayfa 4

Doğum yapması halinde sigortalı kadına veya sigortalı olmayan eşinin doğum yapması halinde sigortalı erkeğe verilen emzirme ödeneği, yeni yılla birlikte 232 liradan 316 liraya yükseltildi.