Milyonlarca kişiye zamlı ikramiye! Detaylar netleşti tarih belli oldu

Altı bayramdır 1.000 liralık bayram ikramiyesi alan emeklilerin 1.100 liralık zamlı ikramiyesi mayısın ilk haftası hesaplarına yatırılacak. 30 Nisan’a kadar emekli dilekçesi verenler de ikramiye alacak. Dul eşe 825 lira, yetim aylığı alanlara da payları oranında ödeme yapılacak.

Milyonlarca kişiye zamlı ikramiye!  Detaylar netleşti tarih belli oldu - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ın 1.100 liraya çıkarılacağı müjdesini verdiği emeklilerin bayram ikramiyeleri mayısın ilk haftasında yatırılacak. 

110
Milyonlarca kişiye zamlı ikramiye!  Detaylar netleşti tarih belli oldu - Sayfa 2

Zamlı ikramiyeye ilişkin kararnamenin hafta başına kadar yayınlanması beklenirken, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), şehit yakınları, gaziler, dul ve yetim gibi ölüm aylığı alanları kapsayan 13.2 milyon kişiye bayram ikramiyesi için çalışmaya başladı.

210
Milyonlarca kişiye zamlı ikramiye!  Detaylar netleşti tarih belli oldu - Sayfa 3

SGK vergilerine göre Türkiye'de 12 milyon 500 bin emekli bulunurken, dul ve yetim gibi ölüm aylığı alanlarla birlikte sayı 13 milyon 280 bin kişiye ulaşıyor. 30 Nisan'a kadar emekli dilekçesi verenler de ilk ikramiyesini alacak.

310
Milyonlarca kişiye zamlı ikramiye!  Detaylar netleşti tarih belli oldu - Sayfa 4

Kararname ile yaşama geçiyor

Altı bayramdır 1.000 lira olarak uygulanan emekli ikramiyeleri yapılan 100 liralık artışla artık 1.100 lira olarak hesaplara yatırılacak. Emekliler, 2018'den bu yana Ramazan ve Kurban Bayramları'nda iki ikramiye alıyor. Başkan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde ikramiyenin enflasyon oranında artırılacağını duyurmuştu. 

410