Milyonlar merakla bekliyordu: Cezalar silindi!

Öğrenim kredisi faizleri ile Kovid-19 cezalarının silinmesine ilişkin esaslar belli oldu. 9 Kasım'dan önce vergi dairelerine takip için bildirilen ve tahsil edilmemiş öğrenim ve katkı kredisi borçlarında da taksitleri içinde yer alan endeks tutarları silindikten sonra, endeksten arındırılmış tutarlar takip edilecek

Milyonlar merakla bekliyordu: Cezalar silindi! - Sayfa 1

Öğrenim kredisi faizlerinin silinmesi ve Kovid-19 salgını nedeniyle alınan önlemler çerçevesinde vatandaşa kesilen para cezalarının tahsil edilmemesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

111
Milyonlar merakla bekliyordu: Cezalar silindi! - Sayfa 2

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan tahsilat genel tebliğleri, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

211
Milyonlar merakla bekliyordu: Cezalar silindi! - Sayfa 3

Tebliğlerle ilgili kanunlarda yapılan değişikliklere ilişkin uygulama usul ve esasları belli oldu.

311
Milyonlar merakla bekliyordu: Cezalar silindi! - Sayfa 4

351 sayılı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurt Hizmetleri Kanunu'nda yapılan değişiklik sonucu, öğrenim kredisi alan öğrencilerin borcu, "öğrenim kredisi olarak verilen miktarla" sınırlandırılmıştı. Ayrıca öğrenim ve katkı kredilerinin hesaplanması ve taksitlerin ödenmesine ilişkin düzenlemelerin mevcut alacaklara ne şekilde yansıtılacağına ilişkin de düzenlemeler yapılmıştı.

411