Milyon dolarlık yatlar ardı ardına Bodrum’a demir attı: Haftalık kirası 850 milyon euro

Muğla'nın Bodrum ilçesine ardı ardına yanaşan milyon dolarlık 3 yat görenleri kendilerine hayran bıraktı. Yatların günlük kiraları ise dudak uçuklattı.

Milyon dolarlık yatlar ardı ardına Bodrum’a demir attı: Haftalık kirası 850 milyon euro - Sayfa 1

Pandemi döneminde kişisel izolasyonuna dikkat eden milyonerlerin tercihleri lüks yatlar oldu. Milyonerler geldikleri yatlarla Bodrum’un mavi sularının tadını çıkardı. Milyon dolarlık yat “Arrow”, “Lady Christine”, “Sunrays” isimli süper yatlar Bodrum ve Bitez açıklarına demirledi.

Milyon dolarlık yatlar ardı ardına Bodrum’a demir attı: Haftalık kirası 850 milyon euro - Sayfa 2

"HAFTALIK KİRASI 850 BİN EURO"
Sadece 1 haftalık kirası 850 bin euro olan 75 metre uzunluğundaki “Arrow” isimli yat Bodrum Kalesi açıklarına demirledi. 75 metre uzunluğunda 13 metre eninde, 6 süper lüks süit kabini bulunan yatta, 12 misafir ağırlanabiliyor. Yatta 19 mürettebat görev yapıyor. Çelik gövde ve alüminyum üst yapı ile inşa edilen “Arrow” iç tasarımı dünyaca ünlü iç mimarlar tarafından yapıldı. 185 bin litre akaryakıt kapasitesi bulunan lüks yat, 19 knots hızla 5500 deniz mili gidebiliyor. Dünyaca ünlü finans uzmanları, sporcu ve ünlü film yıldızlarının kiraladığı yatta her türlü su sporları aletleri bulunuyor.

Milyon dolarlık yatlar ardı ardına Bodrum’a demir attı: Haftalık kirası 850 milyon euro - Sayfa 3

120 MİLYON EUROYA SATILIK
2010 yılında Hollanda tersanesi Oceanco'da inşa edilen süper yat “Sunrays” de Akvaryum Koyu açıklarına demirledi. 86 metre uzunluğunda 14 metre genişliğindeki yat, 9 lüks kamarada 18 yolcu ağırlıyor. Sıradışı turkuaz renkli gövdesiyle dikkat çeken süper yatın 120 milyon avroya satılık olduğu öğrenildi. Yatta sinema, SPA, jakuzi, spor salonu, asansör, balkon ve yüzme havuzu bulunuyor.

Milyon dolarlık yatlar ardı ardına Bodrum’a demir attı: Haftalık kirası 850 milyon euro - Sayfa 4

Bodrum’a gelen diğer süper yat 68 metre uzunluğunda 12.5 metre genişliğindeki “Lady Christine” 2010 yılında Hollanda’da işadamı Irvine Laidlaw inşa edilen Lady Christine'in iç konfigürasyonu, bir ana süit, 3 çift kişilik kabin ve 1 ikiz kabinden oluşan 5 kabinde bir gecede 10 kişiye kadar konforlu bir şekilde konaklayacak imkan sunmakta.