Bakanlık müdürleri kampa aldı!

Tarım Bakanlığı 2013 sezonu için düz koşulara başlattı!

PARALİMANI PARALİMANI
Bakanlık müdürleri kampa aldı!

Türkiye genelinde görev yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürleri, 2013 yılı üretim dönemine hazırlık amacıyla Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde bir araya geldi. Programın 3. günü il müdürleri ile görüşecek olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, tarımsal büyümenin kesintisiz sürdürülmesi konusunu masaya yatıracak. Pazartesi günü başlayan 'Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Genişletilmiş Koordinasyon Toplantısı' cuma günü sona erecek.

Kritik konular konuşulacak

Ülke tarımının büyümesinde önemli katkısı bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürleri, yerel üretim modelleri ile genel tarım politikalarını değerlendirme imkanı bulacak. 5 gün sürecek toplantıda; gıda güvenilirliğinden hayvan sağlığına, tarım arazilerinin parçalı yapısının sonlandırılmasından üretimde çevreci politikaların benimsenmesine, erozyondan sulu tarıma, bitkisel üretimden su ürünlerine, basın kuruluşlarının şeffaf ve hızlı bir şekilde bilgilendirilmesinden, son 10 yılda yakalanan tarımsal büyüme trendinin devamına kadar pek çok konu ele alınacak.

Toplantıda, Bakanlığa doğrudan bağlı Genel Müdürlükler ile Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ), Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü (TMO), Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), Et ve Balık Kurumu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ve Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği birer sunum yapacak.

Tartışma grupları oluşturuluyor

Karşılıklı görüş alışverişinin sağlanması için soru-cevaplarla desteklenen program sonunda yeni kararlar alınması bekleniyor. Ortak toplantıların dışında coğrafi konum, iklim, ürün deseni ve hayvancılık üretim modelinde benzer özellikler gösteren bölgeler ayarı ayrı bir araya gelerek tartışma grupları oluşturulacak.

Cihan

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARALİMANI internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER