Afrika ülkesinde bir köye silahlı baskın: 20 kişi kaçırıldı

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'nın Zamfara eyaletinde bir köye silahlı kişilerce düzenlenen baskında 20 kişi kaçırıldı.

GASTE24 GASTE24
Afrika ülkesinde bir köye silahlı baskın: 20 kişi kaçırıldı

Zamfara Valiliği yetkilisi Abu-Bello Furfuri, Kaduna eyaletine bağlı Bungudu köyüne kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce baskın düzenlendiğini açıkladı.

Baskında, aralarında çocukların da bulunduğu 20 kişi kaçırıldı, çok sayıda kişi yaralandı.

Yaralılar hastaneye kaldırılırken, kaçırılanlar için arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Eyalet, 5 yıldır hayvancılıkla uğraşan Fulaniler ile çiftçilik yapan bazı kabilelerin şiddetli çatışmalarına sahne oluyor. Son olarak 8 Mayıs'ta silahlı kişilerin Zamfara eyaletinde düzenlediği baskınlarda 48 kişi hayatını kaybetmişti.

Devlet Başkanı Muhammed Buhari, saldırının ardından bölgeye asker takviyesi yapmış, Zamfara ve komşu eyaletleri "uçuşa yasak bölge" ilan etmiş, bölgedeki madencilik faaliyetlerini yasaklamıştı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER