Sosyal sessizlik

Clubhouse pandemiyle birlikte hayatımıza hızlı bir giriş yaptı ve pandemi etkileri azalırken aynı hızda çıktı. Bu yılın ilk yarısında uygulamanın indirilme oranı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 80 düştü. Uzmanlar, Clubhouse özelindeki bu düşüşün sosyal ses uygulamalarının sonu anlamına gelmediğini belirterek, son dönemlerde Twitter’ın Spaces’inin ön plana çıktığı bilgisini veriyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sosyal sessizlik

Pandeminin en hızlı parlayan ve aynı hızla sönmeye yüz tutan uygulamalarından biri Clubhouse oldu. Salgının ilk aylarında ortaya çıkan ve 2021 yılı şubat ayında zirveye ulaşarak, gece-gündüz milyonlarca kişi tarafından takip edilen Clubhouse’un popüler günleri, pandeminin etkilerinin azalmasıyla birlikte geride kaldı. Yılın ilk yarısı tamamlanırken uygulamayı indirme sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 80 azaldı. Pandemide hızla artış gösteren sosyal ses (social audio) uygulamaları, pandemi etkilerinin neredeyse tamamen ortadan kalkmasıyla hızla unutuldu. Bu uygulamaların en popülerlerinden biri olan Clubhouse sadece tüketicilerin gözünde değil, üst yönetimdeki isimlerin gözünde de değişmiş görünüyor ki çok sayıda yönetici, geçtiğimiz günlerde şirketle yollarını ayırdıklarını duyurdu.

Sosyal sessizlik - Resim : 1

9.6 MİLYON İNDİRME

Bilişim Uzmanı Füsun Sarp Nebil’e göre Clubhouse doğru zamanda, doğru adımları atamayarak sahneden çekilse de bu durum diğer uygulamaların sonu anlamına gelmiyor: “Clubhouse, bir ayda 9.6 milyon kez indirildi. Uygulama bir anlamda salgınla geldi, salgın bitince de atıl kaldı. ‘Black Lives Matter’ gibi sesleri ön plana çıkardığı ve aktivistler tarafından kullanılmaya başlandığında yavaş yavaş yükseldi. Ama asıl yükselme salgındaki kapanmayla oldu. Buradaki avantaj, görüntü vermek zorunda olmamanızdı. Elon Musk gibi fenomen kişileri anlık dinlemenin mümkün olduğu bir ortam olmasıyla ve ‘davetiye ile’ katılımla başka bir heyecan kattı” diye konuştu. Nebil’e göre, uygulamanın kan kaybetmeye başlaması ise pratikteki eksikliklerde görüldü: “Clubhouse, uzun süre sadece iPhonelarda çalıştı, Android uygulaması geç geldi. Yatırımcılar açısından para kazanma seçeneklerinin hızlı geliştirilememesi ve en önemlisi tanıtım eksikliği, uygulamayı bu duruma getirdi.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER