için kaldı

Zelenski’den Birleşmiş Milletler’e çağrı: Rusya’yı BMGK’dan atın

24 Şubat’ta Rus işgalinin başlamasından bu yana ilk kez Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) hitap eden Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Rusya’nın Ukrayna işgali nedeniyle 15 üyeli BMGK’dan atılması çağrısında bulundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Zelenski’den Birleşmiş Milletler’e çağrı: Rusya’yı BMGK’dan atın

“Rusya’nın kurbanları adına konuşuyorum” diyen Zelenski, Rus birliklerinin Buça’da “yalnızca zevk için” sivilleri öldürdüğü ve işkence ettiği, kadınlara tecavüz ettiği ve soykırım girişiminde bulunduğunu öne sürdü.

ÜYELİKTEN ALIN

Rus güçlerinin Ukrayna’daki saldırılarını terör örgütü DEAŞ’ın eylemlerine benzeten Zelenski, “Rus ordusunun ve saldırı emrini verenlerin” savaş suçlarından dava edilmesi gerektiğini söyledi. Zelenski, “Savaşın kaynağı, saldırgan Rusya, kendi saldırganlığıyla ilgili kararları engellemesin diye onu BMGK’dan alın” diyerek uluslararası örgüte harekete geçme çağrısında bulundu. ABD’nin BM temsilcisi Linda Thomas Greenfiled de ‘’Rusya, amacı insan haklarını temin etmek olan bir örgütte yetki sahibi olmamalı. Bu sadece ikiyüzlüce değil, aynı zamanda tehlikeli de” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER