Zelenski doğu cephesini ziyaret etti

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, halihazırda en yoğun çatışmaların yaşandığı Severodonetsk şehir merkezine sadece 7 km mesafedeki Lysycansk şehrini ziyaret etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Zelenski doğu cephesini ziyaret etti

Komuta merkezlerini gezen Zelenski, cephedeki askerlerden bilgi aldı. Ukrayna liderinin, Rus ordusunun tüm gücüyle saldırdığı Donbas bölgesindeki ziyaretleri Lysycansk ile sınırlı kalmadı. Daha güneydeki Bakhmut’a da giden Zelenski, askerlerle bir araya geldi. Zelenski ayrıca Zaporojiya’da güneydeki Mariupol’den haftalar süren mücadele sonunda tahliye edilebilen sivillerle görüştü.

‘ASKERE BÜYÜK MORAL’

Çatışmaların aktif olarak devam ettiği bölgeye yapılan ziyaret dikkat çekti. Askeri uzmanlar, Ukrayna liderinin ordusuna olan güvenini gösterdiğini, ayrıca bunun cephedeki askere büyük moral olduğunun altını çizdi. Bu yönüyle Putin’in liderlik tarzına kıyasla Zelenski’nin üstün olduğu yorumları yapıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER