Arnavutluk'ta FETÖ protestosu

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da Arnavutluk Müslümanlar Forumu üyeleri, FETÖ ile bağlantılı olduğu düşünülen Arnavutluk İslam Birliğini (KMSH) protesto etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Arnavutluk'ta FETÖ protestosu

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da terör örgütü FETÖ protesto edildi. Arnavutluk Müslümanlar Forumu tarafından organize edilen protesto, FETÖ ile bağlantılı olduğu düşünülen Arnavutluk İslam Birliği (KMSH) binası önünde yapıldı. Ellerinde "KMSH'dan ellerinizi çekin", "KMSH’yi Gülencilerden arındırın", "İmamlara baskı yapmaktan vazgeçin" yazılı pankartlar taşıyan protestocuların arasında STK temsilcileri ve Türkiye'den mezun olan öğrenciler de yer aldı.

Protesto sırasında konuşma yapan Arnavutluk Müslümanlar Forumu Başkanı Fisnik Kruja, Arnavutluk Müslümanlarının temsilci kurumu KMSH’de olup bitenleri yıllardır endişeyle izlediklerini dile getirdi. Kruja, "Teessüfle KMSH’nin üzerine kurulduğu kapsayıcılık ve demokrasi ilkesini çiğneyecek şekilde yıllardır daha çok kendi içine kapandığını görüyoruz. Sadece 'hizmet' veya 'Gülenci' olarak tanınan tarikat veya gruplaşmaya ait insanları başa koyarak bunu yaptı. KMSH tüzüğünü keyfî bir şekilde değiştirdiler, kurumun iç demokrasisine zarar verecek şekilde maddeler onayladılar. En kötüsü çoğu zaman tüzüğün geri kalan değişmemiş kısmını da uygulamadılar. KMSH’nin Gülenci başkanlığı de facto olarak KMSH kurumunu yöneten tek organ" ifadelerini kullandı.

"KMSH'nin Gülenci başkanlığının kendi tüzüğünü ve bu ülkenin anayasal haklarını çiğneme şekli utanç verici ve skandal oluşturan bir durumdur" diyen Kruja, sözlerine şöyle devam etti:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER