Saraçhane’deki kazıda pan heykeli bulundu

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı’na bağlı İBB Miras ekiplerinin Fatih’teki Aziz Polyeuktos Kilisesi’nin bulunduğu Saraçhane Arkeoloji Parkı’nda 8 Haziran 2022 tarihinden itibaren kazı çalışmaları devam ediyordu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Saraçhane’deki kazıda pan heykeli bulundu

Çalışmaların sürdürüldüğü ana yapının kuzeybatı tarafında dün, yüzeyden yaklaşık 2.6 metre derindeki dolgu toprak içerisinde Antik Yunan mitolojisinde çoban ve sürülerin tanrısı olan mermer Pan heykeli parçası bulundu.

‘KAYIP ROMA SARAYI’NA ULAŞTIK’

Heykelin Roma dönemine ait olduğu düşünülüyor.  İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Daha önce bulduğumuz heykelle beraber İstanbul’un kayıp Roma Sarayı bölümüne ulaştığımızı görüyoruz. İstanbul bir tarih ve turizm cenneti” dedi. İBB Miras ekipleri, nisan ayında da aynı yerde 1900 yaşında olduğu tahmin edilen Roma dönemine ait bir heykel bulmuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER