için kaldı

Yunan bakandan deprem bölgesine ziyaret! Çavuşoğlu: İyi komşuluk böyle günlerde belli olur

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias bugün deprem bölgesine bir ziyaret gerçekleştirdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan bakan ile kameralar karşısına geçti ve Yunanistan'a Türkiye'ye verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Bakan Çavuşoğlu açıklamasında 'Zor günlerde birbirimize destek olmak önemli ama ilişkilerimiz düzeltmek için deprem ya da başka bir felaketi beklememize gerek yok' dedi. Dendias da Bakan Çavuşoğlu'nun bu açıklamasının altına imzasını attığını vurguladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yunan bakandan deprem bölgesine ziyaret! Çavuşoğlu: İyi komşuluk böyle günlerde belli olur

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, deprem bölgesine ziyarete gelen Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile gazetecilere yaptığı açıklamada, "Dendias'ın bugün burada olması Yunan hükümetinin ve halkının Türkiye olan dayanışmasını gösteriyor. Deprem meydana geldikten sonra Türkiye'yi ilk arayan ve yardımda bulunan ülkelerden biri Yunanistan'dı." dedi ve sözlerine şöyle devam etti;

"Hemen arama kurtarama ekiplerini gönderdiler. Çok sayıda uçakla insani yardımlarını Türkiye'ye gönderdiler. Yunanistan'ın arama kurtarma ekibi ile az önce tanıştık. Geldikleri andan itibaren hiç durmadan burada çaba sarf ettiler. Canlı olarak kurtarılan her kişiden sonra sadece Yunanistan ekibinin değil tüm Yunan halkının da ne kadar mutlu olduğunu gördük izledik.

İyi komşuluk böyle günlerde belli olur. 1999 yılında da bir ay ara ile hem Türkiye hem Yunanistan'da deprem meydana gelmişti. Önce Yunanistan bizim yardımımıza koştu, sonra biz onların yardımına koştuk. O zaman Time dergisi bunu güzel bir şekilde haberleştirmişti. Ben de o zaman bir okuyucu mektubu göndermiştim dergiye. Kısaca şunu söylemiştim. 'Zor günlerde birbirimize destek olmak önemli .Ama ilişkilerimiz düzeltmek için deprem ya da başka bir felaketi beklememize gerek yok' demiştim.- Bugün de bir bakan olarak aynı şeyi söylüyorum. Umarım görüş ayrılıklarımızı diyalog yolu ile çözmek için çaba gösteririz. Ben dostum Dendias'a ve Yunanistan hükümetine ve tüm yunan halkına bize bu zor günlerde verdikleri destek için şükranlarımı sunuyorum."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER