Stoltenberg'den Türkiye mesajı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesi yaptığı açıklamada "İsveç istihbarat servisi ile Türkiye istihbarat servisinin artık birlikte daha yakın çalışmasını, daha fazla bilgi paylaşmasını ve ayrıca Türkiye'nin meşru endişelerini ele almak üzere kalıcı bir mekanizma kurmuş olmasını memnuniyetle karşılıyorum” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Stoltenberg'den Türkiye mesajı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakanların 2 gün sürecek toplantılarda Orta Doğu’daki gelişmeler dahil acil güvenlik konularının ele alınacağını belirten Stoltenberg, “Gazze'deki çatışmalara verilen aranın uzatılmasını memnuniyetle karşılıyorum. Bu, Gazze'deki insanların ihtiyaç duyduğu yardımın sağlanmasına, daha fazla rehinenin serbest bırakılmasına ve daha fazla insani yardımın ulaştırılmasına olanak sağladı” dedi.

Toplantılarda Ukrayna’daki durumun da görüşüleceğini kaydeden Stoltenberg, “Cephe hattında yoğun çatışmalar ve Ukrayna şehirlerine karşı dron saldırıları görüyoruz. Ukrayna şehirlerine yönelik daha fazla hava ve füze saldırılarına karşı hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bu durum NATO Müttefiklerinin Ukrayna'yı desteklemeye devam etmelerini daha da önemli hale getiriyor” şeklinde konuştu.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba’nın yarın NATO-Ukrayna Konseyi'nin dışişleri bakanları düzeyindeki toplantısına katılacağını hatırlatan Stoltenberg, müttefiklerden toplantılarda Ukrayna'ya yönelik güçlü desteklerini yinelemelerini beklediğini söyledi. Dışişleri bakanlarının farklı konuları da ele alacağını belirten Stoltenberg, “Çin, Batı Balkanlar ve güney komşularımızdaki tehditler ve fırsatlar gibi konular ele alınacak” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER