Dünyanın hali fotoğraf karelerinde

Yılın Çevre Fotoğrafçısı yarışmasının 2022 kazananları açıklandı. Bu yıl 15’incisi düzenlenen yarışmanın büyük ödülünü kirlilik ve susuzluk nedeniyle ölen binlerce kuştan üçünü kadrajına alan Mehdi Mohebi Pour kazandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Dünyanın hali fotoğraf karelerinde

Gezegenimizi riske atan sorunlar hakkında farkındalığı arttırmak için her yıl düzenlenen Yılın Çevre Fotoğrafçısı yarışması, alanında dünyanın en ilham verici yarışmalarından biri kabul ediliyor. Yarışmanın sponsorluğunu Chartered Institution of Water and Environmental Management (CIWEM/ Sürdürülebilirlik için su kaynakları ve çevresel kaynak yönetimi alanında çalışan bağımsız bir meslek kuruluşu), WaterBear (Çevre farkındalığını arttıran belgeseller ve kısa filmler yayımlayan bir portal), Nikon ve Arup (Birleşik Krallık merkezli, sürdürülebilir kalkınmaya yönelik çalışan mimarlık ve mühendislik şirketi) üstleniyor.

Bu yıl yarışmaya sunulan çarpıcı görüntüler, gezegenimizin karşı karşıya olduğu iklim sorunlarını gözler önüne sermek için dijital hikâye anlatımının önemini vurguluyor. Bu düşündürücü görüntülerin, dünyanın her yerindeki fotoğrafçılara ilham vererek, gezegenimizin geldiği noktayı mümkün olduğunca belgelemeye ve yaymaya teşvik etmesi hedefleniyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER