için kaldı

Bakan Özer: Kimsenin gençlerimizi 'Z kuşağı' şu, bu kuşağı olarak nitelemeye hakkı yok

MİLLİ Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Özellikle belli kesimler tarafından işte gençlerimizle ilgili o kullanılan ifadeleri de bu vesileyle bir reddini yapmış olalım. Çocuklarımız işte muhafız değerlerden koptu, deist oldu, şu oldu, bu oldu, şeklinde gençlerimizle ilgili çok fazla şikayet var. Tam tersine onu diyenler deist oldu, benim gözlemlediğim. Kimsenin bu gençlerimizi böyle devletini milletini de önceliklerini öncelemeyen insan grubu olarak işte Z kuşağı şu kuşağı bu kuşağı olarak nitelemeye hakkı yok. Hakkı olmadığını da yakın zamanlarda gördük zaten" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakan Özer: Kimsenin gençlerimizi 'Z kuşağı' şu, bu kuşağı olarak nitelemeye hakkı yok

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Kandilli Kız Lisesi'nde Prof. Dr. Nabi Avcı Kütüphanesi'nin açılışına katıldı. Törene, okulda açılan kütüphaneye ismi verilen eski bakan Prof. Dr. Nabi Avcı da eşlik etti. Saygı duruşu ve Beşiktaş İstanbul Üniversitesi Itri Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin korosuyla birlikte okunan İstiklal Marşı'yla başlayan törende, Özer ve Avcı da konuşma gerçekleştirdi.

TÜRKİYE'DEKİ OKULLARDAKİ KİTAP SAYISI 28 MİLYONDU 118 MİLYON 40 BİN OLMUŞ

Konuşmasında Nabi Avcı'ya minnet ve teşekkürlerini de ifade eden Bakan Özer, “Kütüphaneler çok kıymetli, gerçekten Bakanlık olarak belki de geriye baktığımız zaman yapmış olduğumuz güzel şeylerden bir tanesi de tüm okullara kütüphane yapmaktı. Yani kısa süre içerisinde 16 bin 361 tane kütüphane yaptık. Üç aylık kısa süre içerisinde. Artık şeyi unutturmayalım, 2022'nin sonunda bitirdik ve kütüphanesi olmayan okul eğitim sistemimizde kalmadı. Sadece onu yapmadık, aynı zamanda okullarımızdaki kitap sayısını da, dijital içerik sayısını da ciddi bir şekilde arttırdık. Yani o projeye başladığımız zaman Türkiye'deki okullardaki kitap sayısı 28 milyondu, şu anda gelirken bakan yardımcımız, son rakamı söyledi 118 milyon 40 bin olmuş. Yani eskiden gençlerimizin çocuklarımızın erişemediği kitaplar artık okullarında hazır onları bekliyor. Onların okunmasını bekliyor" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER