için kaldı

Rocket Lab, Venüs atmosferik araştırma görevini erteledi

Geçen yıl Rocket Lab, atmosferindeki organik molekülleri araştırmak için Venüs'e küçük bir sonda göndermek gibi iddialı bir göreve başlayacağını duyurmuştu.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Rocket Lab, Venüs atmosferik araştırma görevini erteledi

Lansmanın Mayıs 2023'te gerçekleşmesi gerekiyordu ancak şimdi Rocket Lab bunun gerçekleşmeyeceğini doğruladı. Şirket yeni bir tarih vermese de, Temmuz 2022'de yayınlanan bir araştırma makalesinde "Ocak 2025'te bir yedek başlatma penceresinin mevcut olduğu" belirtiliyor.

Görevle ilgili haberler gözden kaçmış gibi görünse de oldukça iddialı. Rocket Lab, Elektron güçlendiricisini ve Foton uzay aracını kullanarak Venüs'ün yaklaşık 30-37 mil yukarısındaki bulut katmanına, sıcaklıkların Dünya benzeri olduğu yere küçük bir sonda göndermeyi planlıyor (gezegenin sera etkisi sayesinde, yüzeydeki sıcaklıklar 900 derece F'den ve basınç 75 Dünya atmosferinden fazla).

Rocket Lab, Venüs atmosferik araştırma görevini erteledi

Oraya vardığında, 40 santimetre çapındaki küçük sonda, organik molekülleri veya atmosferin yaşamı destekleyebileceği diğer ipuçlarını arayacak. Venüs, 2020'de araştırmacıların tipik olarak canlı organizmalar tarafından üretilen bir kimyasal olan fosfin belirtilerini tespit ettiklerini iddia etmelerinden sonra haberlere çıkmıştı. Tartışmalı olsa da bulgular, yaşam için olası bir kaynak olarak Venüs atmosferine yeni bir ilgi uyandırdı ve Rocket Lab'ın misyonu da tam da buna odaklandı.

Aynı zamanda, şirketin Dünya yörüngesinden Ay ve Mars'a gitmek için tasarlanan Photon uzay aracını sergilemesinin bir yolu. Geçen yıl Rocket Lab, planlanan Lunar Gateway uzay istasyonunun yörünge kararlılığını doğrulamak için tasarlanan NASA'nın CAPSTONE görevinde Photon'u başarıyla başlattı. Ay uydusu yörüngede yaklaşık altı ay geçirdi ve neredeyse doğrusal bir hale yörüngesinde Ay'ın Kuzey Kutbu'nun 1.000 mil yakınında uçtu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER