İsveç’ten göz boyama hamlesi! FETÖ’cü yerine dolandırıcı

Türkiye’nin, NATO üyeliği için suçluların iadesini şart koştuğu İsveç’ten bir adım geldi. Ancak İsveç; FETÖ veya PKK’lı değil, dolandırıcılıktan hüküm giymiş bir suçlunun iadesini kabul etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İsveç’ten göz boyama hamlesi! FETÖ’cü yerine dolandırıcı

Türkiye, NATO’ya üye olmak isteyen İsveç ve Finlandiya ile ilk mutabakat toplantısını 26 Ağustos’ta yapmaya hazırlanırken, PKK ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının iade taleplerine olumlu karşılık vermeyen İsveç’ten bir adli suçluyu iade adımı geldi. İsveç, Adalet Bakanlığı’na, “sahte banka veya kredi kartı kullanmak suretiyle yarar sağlamaktan” 14 yıl 7 ay hapis cezası mahkûm edilen Okan Kale’nin (35) Türkiye’ye iadesinin kabul edildiğini bildirdi. “Bilişim sistemleri veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” suçundan Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 24 Aralık 2021 tarihli yakalama kararı üzerine İsveç’te yakalanan Kale’nin 2 kez iadesi istenmişti.

TERÖRİSTLERE RET

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER