Araç sahipleri dikkat! Akaryakıtta tabela değişti

Akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanmalar devam ediyor. Motorinden sonra benzine de zam geldi. İşte güncel benzin fiyatları...

PARADURUMU PARADURUMU
Araç sahipleri dikkat! Akaryakıtta tabela değişti

Brent petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, vatandaşları benzin ve motorin fiyatlarını yakından izlemeye yönlendiriyor. Gece yarısından itibaren benzin fiyatlarına 1,79 TL'lik bir zam yapıldı.

Motorine geçtiğimiz günlerde uygulanan zammın pompa satış fiyatlarına yansımasıyla birlikte, litre fiyatı 45 TL'yi aşmış durumda. Fiyat artışının ardından İstanbul'da motorin litre fiyatı ortalama 44,35 lira, Ankara'da 45,13 lira ve İzmir'de 45,35 lira olarak belirlendi.

Güncel benzin fiyatları:

  • İstanbul Anadolu Yakası'nda benzin fiyatı: 41.13 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda benzin fiyatı: 41.22 TL
  • Ankara'da benzin fiyatı: 41.92 TL
  • İzmir'de benzin fiyatı: 42.13 TL

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanır?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.


 
 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER