için kaldı

Bakan Kacır: 21 yıla 100 yıllık projeler sığdırdık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Bir zihniyet devrimi oluşturmamız gerektiğinin farkındaydık. 'Milli Teknoloji Hamlesi' hedeflerimiz doğrultusunda adeta küllerimizden yeniden doğduk. Vecihi Hürkuş'un, Nuri Demirağ'ın, Şakir Zümre'nin, Nuri Killigil'in yaşadığı hayal kırıklığını gençlerimiz yaşamasın diye onların yanında yer aldık" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakan Kacır: 21 yıla 100 yıllık projeler sığdırdık

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nce sahil şeridinde yapımı tamamlanan Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi için açılış töreni düzenlendi. Törene; Bakan Kacır ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar'ın yanı sıra, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti milletvekilleri Mustafa Varank, Adil Karaismailoğlu, Mustafa Şen ile Yılmaz Büyükaydın, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

'YAPILAMAZ DENİLENİ BAŞARMIŞTIR'

Burada konuşan Bakan Kacır, "Bu toprakların bağrından çıkıp, millete hizmet yolunda bir ömür vakfetmiş kıymetli büyüğümüz Özdemir Bayraktar'ı rahmetle anıyorum. Kendisi; ülkemizin kritik teknolojilerinde 'tam bağımsızlık' idealine ulaşmasında öncü bir mühendis ve sanayici olarak, büyük bir görev ve sorumluluk yüklenmiştir. Bilgisi, birikimi, gayreti ve ortaya koyduğu mücadele ile milli SİHA'larımız, savunma sanayisinde paradigmaları altüst eden bir atılımın önünü açmıştır. Yapılamaz denileni başarmış, gençlerimize, girişimcilerimize vazgeçmemeyi, hayallerinin peşinden koşmayı, bir fikrin, bir milletin kaderini değiştirebileceğini göstermiştir. Bugün 'Milli Teknoloji Hamlesi' vizyonundan bahsediyorsak, kıymetli büyüğümüz merhum Özdemir Bayraktar amcaya çok şey borçluyuz; Rabbi'm mekanını cennet eylesin" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER