Demirtaş: Aday olayım dedim parti reddetti

Cezaevindeki HDP eski eş başkanı ile HDP arasında tartışma sürüyor. Demirtaş “Adaylığım reddedildi” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Demirtaş: Aday olayım dedim parti reddetti

CUMHURBAŞKANI seçiminin ardından aktif siyasetten çekildiğini açıklayan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 14 Mayıs sürecinde Emek ve Özgürlük İttifakı’ndan cumhurbaşkanı adaylığı talebinin gerekçe gösterilmeden reddedildiğini açıkladı.

ÜZÜLDÜM, ÖFKELENDİM

Demirtaş, Artı Gerçek adlı haber portalında yayınlanan röportajında, seçim sonucuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Yeşil Sol Parti’yi de Kılıçdaroğlu’nu da daha yüksek bekliyordum. Sonuçlara hem üzüldüm hem de öfkelendim. Ben genel merkezimize cumhurbaşkanı adayı olmaya hazır olduğumu ve seçimi ikinci tura bırakıp o aşamada demokratik hamlelerle daha fazla katkı sunabileceğimizi belirttim. ‘Benim adaylığım partimizin de oy oranını artırabilir’ dedim. Fakat bu önerim, bir gerekçe sunulmadan reddedildi.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER