İş Bankası (ISCTR) hisse yorumu: Hedef fiyat verdi

Alnus Yatırım, ISCTR-İş Bankası C için hedef fiyatını 33,50 TL, tavsiyesini "nötr" olarak belirledi

BORSAMATİK BORSAMATİK
İş Bankası (ISCTR) hisse yorumu: Hedef fiyat verdi

Alnus Yatırım, ISCTR-İş Bankası C için hedef fiyatını 33,50 TL, tavsiyesini "nötr" olarak belirledi.

Raporda yer alan detaylar şu şekilde:

'Temel Bankacılık Gelirleri' içinde yer alan önemli kalemden olan 'Faiz Gelirleri', geçen yılın aynı dönemine (2022/12) göre yaklaşık %80 artarak 99,0 milyar TL'ye yükselmiştir. Aynı dönemler arasında, bankanın 'Faiz Giderleri'nde ise 'Mevduata Verilen Faizler'deki %275'lik artışın etkisiyle %222 oranında artış gözlenmiştir. 'Faiz Giderleri'ndeki bu yüksek artış, 'Net Faiz Gelirleri'ni baskı altına alarak, geçen yıla göre %10,8 oranında azalışla 8,1 milyar TL olarak kaydedilmiştir.

FİNANSALLARA GENEL BAKIŞ

'Faiz Dışı Gelirler' içinde önemli bir yere sahip olan 'Net Ücret ve Komisyon Gelirleri' kalemi, Ödeme Sistemleri öncülüğünde 'Alınan Ücret ve Komisyonlar'daki %148'lik artışın etkisiyle %163 civarında artmıştır. 'Ticari Kar' kalemi içinde yer alan 'Kambiyo Karı' %26 civarında azalırken, buna karşın 'Türev Finansal İşlemlerden Kaynaklanan Zararlar' kalemi, %55,4 azalışla 7,5 milyar TL civarında gerçekleşerek 'Ticari Kar' ana kaleminin %170 oranında artmasına destek olmuştur.

Öte yandan, banka 2022 yılında 12,8 milyar TL 'Net Diğer Faaliyet Gideri (-)' yazarken, 2023 yılında bu rakam 33,3 milyar TL olarak gerçekleşmiştir. Şirketin 'Vergi Karşılığı' 7,6 milyar TL civarında azalırken, 'Dönem Net Karı' ise senelik bazda 10,7 milyar TL (%17,4 civarı) artış kaydetmiştir.

Bankanın 2024 yılı beklentilerine göre, 'TL Kredi Büyümesi'nin %50 civarında olması, 'Swap Maliyetine Göre Düzeltilmiş Net Faiz Marjı'nın %4,0 civarında gerçekleşmesi beklenmektedir. Ayrıca, 'Net Ücret ve Komisyon Geliri' artışının %100'den büyük olması, 'Faaliyet Giderleri' artışının ortalama enflasyon civarında olması, 'Takipteki Krediler Oranı'nın %2 civarında olması, 'Kredi Riski Maliyeti'nin 150 baz puan civarında olması, 'BDDK Önlemlerinin Etkileri Dışlanarak Hesaplanan Sermaye Yeterlilik Oranı'nın %15'ten büyük olması ve 'Özkaynak Kârlılığı'nın da %35'ten büyük olması öngörülmektedir.

Bankanın hisseleri için 12 aylık periyodu kapsayan fiyat hedefi, 'NÖTR' tavsiyesi ile 33,50 TL olarak belirlenmiştir."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER