Kira zammına yüzde 25 sınırı

Dört bakanlığın ortak çalıştığı kira düzenlemesi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Kira artışlarına 1 yıl süreyle tavan sınır geleceğini açıklayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Konutlarda bir önceki yılın kira bedelinin yüzde 25’ini geçmeyecek şekilde artış yapılabilecek” dedi. Bozdağ, tavan zam uygulamasının 2 Temmuz 2023’e kadar geçerli olacağını söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kira zammına yüzde 25 sınırı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, merakla beklenen kira düzenlemesinin nasıl olacağını açıkladı. Borçlar Kanunu’na geçici madde eklenerek, kira artışlarında bir yıllığına tavan zam getirildi. Bakan Bozdağ, “Konut kiralarında, 1 Temmuz 2023’e kadar kira sözleşmelerinde bir önceki seneki kiranın yüzde 25’ini geçmeyecek şekilde bir düzenleme getiriyoruz” dedi. Yapılan düzenlemeye ilişkin bilgi veren Bakan Bozdağ şunları söyledi:

Kira zammına yüzde 25 sınırı - Resim : 1

Bekir Bozdağ

UYGULAMA GEÇİCİ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER