için kaldı

M2 destekli yeni MacBook Air ne kadar güçlü?

Teknoloji tutkunlarının nefeslerini tutarak bekledikleri WWDC’de bombalar art arda patlamaya devam ediyor. İşte karşınızda yeni nesil MacBook Air.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
M2 destekli yeni MacBook Air ne kadar güçlü?

Apple’ın yıllık olarak düzenli şekilde gerçekleştirdiği Worldwide Developers Conference bu yıla da daha ilk gününden fırtınalar estirerek başladı. Etkinliğin birinci gününde teknoloji meraklılarının karşısına çıkan yeni nesil MacBook Air hem tasarımı hem de donanımı ile yine milyonlarca bilgisayar kullanıcısının hayallerini süsleyecek.

MacBook Air 2022’nin en dikkat çeken özelliği tabi ki Apple M2 yonga setinden güç alması. Bu yonga seti, MacBook Air 2022’nin selefinden tam %20 oranında daha yüksek performans sunmasını sağlıyor. Eğer biraz daha geriye gidip MacBook Air’in 8’inci nesil intel işlemcili modelleriyle kıyaslayacak olursak, aradaki performansın tam 5 kata kadar çıktığını görürüz. Yeni cihazın aynı zamanda 24GB’a kadar RAM desteği sunması, performans artışında yadsınamaz bir pay olarak karşımıza çıkıyor.

M2 destekli yeni MacBook Air ne kadar güçlü?

Tasarımsal olarak da önemli değişiklikle içeren yeni bilgisayarın ekranı artık 13,6 inçlik Liquid Retina panele emanet. Ekranın üst kısmında yer alan kameranın çentik tasarımla sunulması ve ayrıca ekran çerçevelerinin de son derece ince bir yapıya kavuşması MacBook Air’in tasarımını önemli ölçüde değiştirmiş.

Renk seçeneği konusunda ise Ming-Chi Kuo sağ olsun herhangi bir sürpriz olmadı. Hatırlayacağınız üzere ünlü analiz, yeni MacBook Air’in uzay grisi, gümüş, altın ve koyu mavi olmak üzere 4 farklı renk seçeneği ile satışa sunulacağını söylemişti, dediği gibi de oldu. Yeni nesil MacBook Air’i satın almak isteyenler şu an için bu dört renkten birini seçmek durumunda kalacaklar.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER