için kaldı

DSÖ açıkladı: Kovid-19 dünya genelinde bu hastalıkları artırdı

Kayıtlara “en stresli yıl” olarak geçen 2020’deki trend, 2021’de de devam etti. Birleşmiş Milletler (BM) raporuna göre stres ve endişe seviyeleri 2021’de pandemi öncesi seviyelere kıyasla yüzde 4, 2020’de ise yüzde 8 arttı. Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), COVID-19’un anksiyete ve depresyonun tekrarlanma sıklığını yüzde 25 yükselttiğini kaydetti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
DSÖ açıkladı: Kovid-19 dünya genelinde bu hastalıkları artırdı

Gallup araştırmasına göre kayıtlara “en stresli yıl” olarak geçen ve 10 kişiden 4’ünün stresli hissettiği 2020’nin ardından bu konudaki trend, varlığını 2021’de de sürdürdü. Online PR Servisi B2Press'in incelediği Dünya Sağlık Örgütü açıklamasına göre COVID-19 pandemisi küresel anlamda depresyon ve anksiyetenin tekrarlanma sıklığını yüzde 25 artırdı.

DSÖ’nün bilgi notunda, sosyal izolasyon, yalnızlık, enfeksiyon korkusu, ölümler sonrası yas ve maddi kaygılar gibi sebeplerin etkili olduğu bu artıştan sonra kadınların, gençlerin ve fiziksel rahatsızlığı bulunanların daha çok risk altında olduğu belirtildi. Birleşmiş Milletler (BM) raporunda da kadınlarda yüzde 10 daha fazla görülen endişe, üzüntü ve stresin yeni rapor döneminde aynı trendi koruduğuna dikkat çekildi. Öfkenin ise kadınlarda erkeklere oranla yüzde 10 daha az olduğu görüldü.

ABD’DE 10 KİŞİDEN 8’İ UKRAYNA İŞGALİNİ STRES KAYNAĞI OLARAK GÖRÜYOR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER