için kaldı

ABD’den Suriye’nin kuzeyine HIMARS

ABD’nin, Suriye’nin kuzeyindeki YPG/PKK’lı teröristlerin kontrol ettiği bölgelerde bulunan askeri üslerine çoklu roketatar sistemi olan HIMARS sevk ettiği öne sürüldü.

HÜRRİYET HÜRRİYET
ABD’den Suriye’nin kuzeyine HIMARS

Sistem, Suriye’nin kuzeyindeki Deyrizor vilayetindeki ABD üssüne nakledildi. ABD güçleri, bölgedeki askeri noktalarının İran destekli militanlar tarafından hedef alınmasının ardından geçen yıldan bu yana Haseke, Deyrizor ve Rakka’daki üslerini güçlendirmeye başlamıştı.

‘YPG’YE TEMİN ETMEDİK’

Middle East Eye haber sitesine konuşan ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) yetkilisi “Suriye’de konuşlandırılmış HIMARS mevcut fakat ABD, YPG’ye bu sistemi temin etmedi” ifadelerini kullandı. Amerikan Kara Kuvvetleri’nin envanterindeki en kritik silahlardan olan HIMARS roket sistemleri, Lockheed Martin tarafından üretiliyor. HIMARS ilk kez 2010’da Afganistan’da, daha sonra DEAŞ’a karşı Irak’ta kullanılmıştı. Rakka operasyonu sırasında ABD ilk kez bu sistemleri 2017’de Suriye’ye de geçici olarak konuşlandırmıştı. ABD, menzili 90 ila 300 km olan HIMARS çoknamlulu füze sistemlerini Rusya’ya karşı savaşan Ukrayna güçlerine de vermişti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER