için kaldı

Yapay zekanın karanlık yüzü: Operatörünü öldürmeye karar verdi

ABD ordusu tarafından gerçekleştirilen bir simüle testte yapay zekanın verdiği karar tüm dünyanın kanını dondurdu. ABD Hava Kuvvetleri Yapay zeka Operasyonları Şefi Col Tucker Hamilton yapay zekaya çok güvenilmemesi konusunda uyarıda bulundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yapay zekanın karanlık yüzü: Operatörünü öldürmeye karar verdi

Son dönemlerde yapay zekadaki hızlı ilerlemenin teknolojide 'yeni bir altın çağ' açacağı düşünülse de ABD'den gelen bir haber tüm dünyayı dehşete düşürdü.

YAPAY ZEKA HİÇ BEKLENMEDİK STRATEJİLER UYGULADI

ABD Hava Kuvvetleri Yapay zeka Operasyonları Şefi Col Tucker Hamilton, Mayıs ayında Londra'da düzenlenen Future Combat Air and Space Capabilities Zirvesi'nde gerçekleştirilen simüle bir testte yapay zekanın "hedefine ulaşmak için hiç beklenmedik stratejiler" kullandığını duyurdu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER