Yerel seçim startı: İstanbul ve Ankara’ya özel çalışma

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında önceki gün toplanan AK Parti MYK toplantısında, seçim sonuçları değerlendirildi. Edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin oy oranının düştüğü illerle ilgili, “Oylarımız neden 35.5’e düştü, bunun analizini yapın. Neden kaynaklandığını, sebeplerini araştıralım. Sebep neyse neşter vuralım” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yerel seçim startı: İstanbul ve Ankara’ya özel çalışma

Toplantıda, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, seçim sonuçlarının il il analiz edildiği bir sunum yaptı. Sunumda hangi illerde AK Parti’nin oy oranının ne kadar düştüğü, büyükşehirlerdeki durum ve oy oranının arttığı 2 ille ilgili rakamsal veriler de yer aldı. Anketlerde AK Parti’nin oy oranının yüzde 39-40 bandında olduğu ancak yüzde 35.5 oy alınması nedeniyle özellikle bu konuda bir çalışma yapılması gerektiği değerlendirildi. Bazı parti kurmayları, AK Parti’nin oy oranının düşmesinin nedeni olarak vatandaşın ittifak içerisinde diğer partilere oy vermesini gerekçe gösterdi.

SEÇİME HAZIRLIK

Erdoğan’ın ayrıca, kurmaylara yerel seçim çalışmalarına başlaması konusunda talimat vererek, “Sonuçların analizini yapıp yerel seçimlere hazırlık yapmak lazım” dedi. Erdoğan’ın, Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyükşehirlerde önde olmasının nedenlerinin de araştırılmasını istediği öğrenildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER