Facebook ve Instagram haber yasakları için startı veriyor

Söz verdiği üzere Meta, Kanada'daki haber içeriğini engellemeye başladı. Bugünden itibaren, ülkedeki Facebook ve Instagram kullanıcıları artık haber bağlantılarını görüntüleyemeyecek veya paylaşamayacak veya yayıncılar tarafından yayınlanan video ve fotoğrafları göremeyecek.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Facebook ve Instagram haber yasakları için startı veriyor

Birkaç aydır ülkeyi sert bir hamle yapmakla tehdit eden şirket, değişikliğin ülkedeki tüm kullanıcılar için yürürlüğe girmesinin birkaç hafta süreceğini söyledi.

Meta, "Kanada'daki haber yayıncıları ve yayıncıları tarafından yayınlanan haber bağlantıları ve içeriği artık Kanada'daki insanlar tarafından görüntülenemeyecek." dedi. "Yasal tanımlara ve Çevrimiçi Haber Yasası'nın rehberliğine dayalı olarak haber kuruluşlarını belirliyoruz." Uluslararası haber kuruluşlarının paylaştığı içerikler Kanada'da da Facebook ve Instagram'da görüntülenmeyecek.

Meta, bu kararı Kanadalı yasa koyucuların Çevrimiçi Haber Yasası'nı geçirmesine cevaben verdi. Yasa, belirli platformların haber kuruluşlarıyla gelir paylaşımı anlaşmaları müzakere etmesini şart koşuyor. Amaç, çevrimiçi hizmetlerin büyümesi sırasında son yirmi yılda haber kaynaklarının mücadele ettiği reklam gelirindeki düşüşü ele almak.

Facebook ve Instagram haber yasakları için startı veriyor

CBC, Facebook ve Google'ın aralarındaki dijital reklam gelirinin yaklaşık %80’ini aldığını kaydetti. Google ayrıca mevzuata yanıt olarak Kanada'daki kullanıcıların ürünlerinin birçoğundaki haber bağlantılarına erişmesini durdurmayı planlıyor.

Meta daha önce de bir hükümetle haber içeriği konusunda sert oynadı. 2021'in başlarında, Avustralya'daki kullanıcıların Facebook'ta haber bağlantılarını paylaşmalarını engelledi. Ancak Meta, Google ve diğer platform sahipleri yumuşadı ve sonunda oradaki yayıncılara haber bağlantıları ve snippet'ler yayınlamaları için ödeme yapma konusunda bir anlaşmaya vardı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER