için kaldı

Doğu Kudüs’te gergin gün

İsrailli aşırı sağcılar Doğu Kudüs’te dün bayrak yürüyüşü yaptı. 3 bin personelle önlem alan İsrail polisinin yürüyüşü protesto eden Filistinlilere müdahalesinde 140 kişi yaralandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Doğu Kudüs’te gergin gün

İsrailli aşırı sağcı grupların 1967 yılındaki Altı Gün Savaşı sırasında elde ettikleri kazanımları kutlamak için gerçekleştirdiği bayrak yürüyüşü öncesi Doğu Kudüs’te tansiyon yükseldi. Önceki akşam İsrailli ve Filistinli gruplar arasında yaşanan ufak çaplı gerginlikler, dün sabah polisin Filistinlilere müdahalesi ile daha da tırmandı.

BİN KİŞİ AKSA’YA GİRDİ

İsrail bayraklarıyla Şam Kapısı’na gelerek Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde ‘bayrak yürüyüşü’ gerçekleştirmek isteyen katılımcılar, bunun öncesinde sabah saatlerinde normalde girmelerinin yasak olduğu Mescid-i Aksa’ya İsrail polisi eşliğinde girdi. Filistin tarafı, yasağı ihlal ederek ibadet haneye giren 1044 fanatik Yahudi arasında aşırı sağcı milletvekili Itamar Ben-Gvir’in de bulunduğunu açıkladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER