Medvedev duyurdu: Rusya'dan yaptırımlara karşı adım

Rusya Güvenlik Konseyi başkan yardımcısı Dmitry Medvedev, Rusya'nın yaptırım kararları karşısında yasal yollara başvuracağını belirterek, “Rakiplerimiz hem ulusal hem de uluslararası mahkemelerde çok sayıda davayla karşı karşıya kalacaklarını anlamalılar" ifadelerini kullandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Medvedev duyurdu: Rusya'dan yaptırımlara karşı adım

24 Şubat'ta Ukrayna'ya karşı savaş başlatan Rusya ciddi yaptırımların kıskacında.2 gün önce Avrupa Birliği, Rusya’ya uygulanacak yaptırımların 5’inci paketini açıkladı. Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen Rusya'dan kömür ithalatına yılda 4 milyar Euro değerinde bir ithalat yasağı getirileceğini duyurdu.

YAPTIRIMLAR PUTİN'İN AİLESİNE KADAR UZANDI

Dün ise ABD ve İngiltere, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline yönelik bir dizi yeni yaptırım açıkladı.ABD tarafından yeni yaptırım uygulananlar arasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kızları ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un ailesi de var.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER