İBB Meclisi'nde 'Haliç' tartışması: Patlayan algler değil, CHP'li yönetim

İBB Meclisi Haziran ayı ilk toplantısı yapıldı. Toplantıda ’Altın Boynuz’ olarak bilinen Haliç’in mavi sularının kahverengi renge bürünmesi gündem oldu. AK Parti Meclis Üyesi Sadullah Hasanoğlu "Ehil ellerde Haliç masmavi, ehil olmayan ellerde Haliç simsiyah. Haliç’te patlayan algler değil, Cumhuriyet Halk Partili İBB yönetimi oldu. Haliç’te patlayan altılı masanın İstanbul şubesi oldu. Lütfen gidin Haliç’i görün" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İBB Meclisi'nde 'Haliç' tartışması: Patlayan algler değil, CHP'li yönetim

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Haziran Ayı olağan toplantısı, bugün Saraçhane’deki Başkanlık Binası içindeki Meclis Toplantı Salonu’nda, Meclis 1.Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında yapıldı. Toplantıda, maddelere geçilmeden önce yapılan gündem dışı konuşmalarda Haliç’in suyunun kahverengine dönmesi tartışıldı.

Gündem dışında söz alan ve Haliç konusu ile ilgili konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, "Haliç kirlendi, kokuyor haberleri yayınlanmaya başladı. Bilim insanları Haliç’teki renk değişiminin doğal bir fotosentez olduğunu, hemen hemen her yıl farklı boyutlarda görüldüğünü söylese de bunu her sene mutlaka ama mutlaka yapıyorlar. Gereken açıklamayı İSKİ yaptı ama ben de vurgulamak isterim ki, İBB Deniz Hizmetleri Müdürlüğü, Haliç’teki çözülmüş oksijen değerleri hem online hem de suyun dibinden ve yüzeyinden alınarak takip edilmektedir. Ölçüm sonuçlarına göre Haliç oksijen ölçüm değerleri yüksektir" dedi.

İBB Meclisi'nde 'Haliç' tartışması: Patlayan algler değil, CHP'li yönetim - Resim : 1

"EHİL ELLERDE HALİÇ MASMAVİ, EHİL OLMAYAN ELLERDE HALİÇ SİMSİYAH"

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER