için kaldı

Ödemeler ağustosta yapılacak, devlet karşılıyor! Yeni destek programının detayları belli oldu...

Yeni destek kararı resmen duyuruldu. Ödemeler ağustos ayında yapılacak. İlk kez uygulanacak. Bakanlık tarafından karşılanacak desteğin detayları da belli oldu. Destek programı için yılda 500 milyon TL kaynak ayrılacak. İhtiyaç sahibi ailelerdeki yüz binlerce çocuğun anaokuluna gitmesi hedeflenen programa ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün kabine toplantısının ardından açıklamada bulundu. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında herhangi bir başvuruya gerek kalmadan aileler çocuklarını okullara kaydettirebilecek. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı anaokulu/anasınıfına çocuklarını kaydettiren vatandaşlar adına ödemeler aylık olarak doğrudan bakanlığa yapılacak. Destek programı 3-5 yaş aralığındaki çocukları kapsıyor. İşte yeni destek ile ilgili detaylar...

VATAN VATAN
Ödemeler ağustosta yapılacak, devlet karşılıyor! Yeni destek programının detayları belli oldu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunup yeni bir desteği de duyurmuştu. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı anaokullarına veya anasınıflarına çocuklarını kaydettiren aileler için de bir destek programı oluşturduk. Bu program çerçevesinde son bir yılda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının yardımlarından faydalanmış olan aileler herhangi bir başvuruya gerek kalmaksızın çocuklarını okullara kaydettirebilecektir. Ana okulu anasınıfı yardım programının da hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullanmıştı.

500 MİLYON TL KAYNAK AYRILDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da konu ile ilgili yaptığı açıklamada anasınıfı desteği için 500 milyon TL kaynak ayrılacağını duyurmuştu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık, ilk kez uygulanacak olan Anaokulu/Anasınıfı Desteği ile ihtiyaç sahibi hanelerdeki 1 milyon çocuğun anaokulu/anasınıfına gitmesine destek olacaklarını belirtti. Bakan Yanık, söz konusu destek programı için yılda 500 milyon TL kaynak ayıracaklarını bildirdi.

"DESTEKLERİMİZE BİR YENİSİNİ EKLEMİŞ OLUYORUZ"

Çeşitli tematik sosyal yardım programlarıyla dezavantajlı hanelerin farklı ihtiyaçlarını karşılamaya devam ettiklerini ifade eden Bakan Yanık, “İhtiyaç sahibi ailelerin anaokulu/anasınıfına devam edecek olan çocuklarının desteklenmesine ilişkin böylesine kapsamlı bir uygulamayı hayata geçiriyoruz. Hazırladığımız yeni destek programımız ile geleceğimizin mimarı olan çocuklarımıza desteklerimize bir yenisini eklemiş oluyoruz” dedi.

Ödemeler ağustosta yapılacak, devlet karşılıyor! Yeni destek programının detayları belli oldu... - Resim : 1

DETAYLAR BELLİ OLDU, ÖDEMELER AĞUSTOSTA

Bakan Yanık, Anaokulu/Anasınıfı Desteği’nin detaylarını ise şu şekilde paylaştı:

“Sosyal yardım programlarımızdan faydalanan vatandaşlarımızın 3-5 yaş aralığında çocuğu bulunup, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı anaokuluna/anasınıfına kaydettirmesi halinde her bir çocuk için ödemekle mükellef olduğu giderleri Bakanlık olarak biz karşılayacağız.

Çocuğunu MEB’e bağlı anaokulu/anasınıfına kaydettiren vatandaşlar adına ödemeleri aylık olarak doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı’na yapacağız.

Bu yardım programımız için yılda 500 milyon TL kaynak ayıracağız.

Böylece ilk kez uygulanacak Anaokulu/Anasınıfı Desteği ile ihtiyaç sahibi hanelerimizdeki 1 milyon çocuğumuzun anaokulu/anasınıfına gitmesini sağlayarak, eğitimlerine katkıda bulunacağız.”

Hayata geçirilecek olan yeni destek programının önemine dikkat çeken Bakan Yanık, “3-5 yaş aralığındaki çocuklarımızın el becerilerini geliştirmeleri ve sosyalleşmeleri bakımından MEB’e bağlı resmi anaokulu/anasınıfına devam etmelerini çok önemsiyoruz.
Yeni desteğimizin, çocuklarımızın eğitim-öğretim hayatına hazırlanmalarında önemli katkısı olacağı hiç şüphesiz. Hiçbir maliyet, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızdan önemli değildir” ifadelerini kullandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER