için kaldı

Mark Zuckerberg’in ısrarı, Meta’yı iflasa sürükleyebilir

Meta’nın milyarlarca dolar akıttığı Metaverse evreni, şirkete çok büyük kayıplar verdirmeye devam ediyor.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Mark Zuckerberg’in ısrarı, Meta’yı iflasa sürükleyebilir

Meta’nın sanal gerçeklik ve metaverse bölümü olan Reality Labs, son iki yıl içinde metaverse nedeniyle 26 milyar dolar hatta kimi kaynaklara göre bu tutardan bile daha fazla para kaybetti. Şirketin son 4. çeyrek sonuçları, metaverse için ne kadar harcadığı ve tabi kaybettiği hakkında önemli bilgiler sunuyor. Reality Labs, 2020’nin ortalarından 2022 sonuna kadar ardışık birkaç çeyrekte milyarlarca dolarlık zararla karşı karşıya kaldı ve Zuckerberg'in açıklamaları, bu agresif yatırımın yavaşlamayacağını gösteriyor.

Pazarın en büyük şirketlerinden biri olan Meta, geçtiğimiz yıllarda metaverse konsepti üzerine yoğunlaşmıştı. Ancak, Reality Labs'ın kayıpları, metaverse fikrine olan güveni sarstı. Bununla birlikte, şirket CEO'su Mark Zuckerberg, bu alanda yapılan yatırımların sürdürülebilirliğinden ve öneminden bahsetmeye devam ediyor.

Mark Zuckerberg’in ısrarı, Meta’yı iflasa sürükleyebilir

Bazı analistler, metaverse'nin geleceğinin parlak olmadığını düşünüyor. Bununla birlikte, diğerleri, metaverse'nin geleceğinin dijital dünya ve insan etkileşiminde yeni bir çağ başlatabileceğine inanıyor. Öte yandan, Meta gibi şirketler, hala metaverse alanında büyük yatırımlar yapmaya devam ediyorlar olsa da birçokları da artık frene basmış ve bu alandaki yatırımlarını azaltmaya başlamış durudalar.

Sonuç olarak, Meta ve Reality Labs, metaverse için agresif bir şekilde yatırım yaparken, kayıplarına devam ediyorlar. Ancak, bu alanda yapılan yatırımların sürdürülebilirliği ve metaverse'nin geleceği hala tartışma konusu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER