BIST tedbir kararlarıyla yaralarını sarıyor: Endeksten yüzde 9.88’lik yükseliş

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 8 Şubat’ta kapanan Borsa İstanbul’da işlemler dün yeniden başladı. Endeks, günü yüzde 9.88 kazançla 4.950 puandan tamamlarken; tüm sektör endekslerinde yükseliş görüldü. Sert yükselişte önceki gün açıklanan tedbir kararlarının etkili olduğunu dile getiren uzmanlar ise “Temkinli durmak ve riski dağıtmak çok önemli. Önümüzdeki günlerde halka arzlara yönelik erteleme kararları görülebilir” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
BIST tedbir kararlarıyla yaralarını sarıyor: Endeksten yüzde 9.88’lik yükseliş

Deprem felaketinin ardından 8 Şubat’ta kapatılan Borsa İstanbul, dün sert yükselişle açıldı. BIST, 15 Şubat’taki açılışta güne, yüzde 5.86’lık yükselişle 4.769 puandan başladı. Kapanışta ise endeks, BES başta olmak üzere alınan çok sayıda tedbirin de etkisiyle, yüzde 9.88 yükselişle 4.950 puana ulaştı. Sektör endekslerinin hemen hepsinde değer artışları yüzde 10’u buldu. Çok sayıda şirketten de hisse geri alım ve sermaye artırımı kararı geldi. İş Bankası, THY, Sasa hisse geri alımı yaparken; Tüpraş ve Koza Altın bedelsiz sermaye artırım kararı açıklayan şirketler arasında yer aldı.

HANGİ ÖNLEMLER ALINDI

Yaşanan afetin ardından yaklaşık bir haftalık süreçte yatırımcıyı korumak amacıyla çok sayıda kurum arka arkaya tedbirler açıkladı. Önceki gün Resmi Gazete’de yayımlanan tedbirlerde, devlet katkısı portföyünde fonların borsa payı yüzde 10’dan yüzde 30’a çıkarıldı. ‘Tek bir hisse senedine fon portföyünün yüzde 1’inden fazla yatırım yapılamaz’ yönündeki maddede yer alan oran yüzde 5’e yükseltildi. Nakden ödenen devlet katkısı fon portföyünün borçlanma araçlarında değerlendirilen kısmı ise yüzde 70’ten yüzde 50’ye düşürüldü.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER