Miami Belediye Başkanı: ''Hâlâ Bitcoin ile maaş alıyorum''

Miami Belediye Başkanı Davos'taki 2022 Dünya Ekonomik Forumu (WEF)'e hitap ederek, hala Bitcoin ile maaş aldığını belirtti!

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Miami Belediye Başkanı: ''Hâlâ Bitcoin ile maaş alıyorum''

Davos'taki 2022 Dünya Ekonomik Forumu (WEF), dijital varlıkların hızlı bir şekilde benimsenmesini isteyen kripto para firmaları ve Miami dahil olmak üzere yeni varlık sınıfıyla ilgili bakış açılarını ve deneyimlerini kamuya açıklayan önde gelen kripto para yatırımcıları tarafından devralınıyor. Bunlardan biri de Miami Belediye Başkanı Francis Suarez.

Miami Belediye Başkanı: ''Hâlâ Bitcoin ile maaş alıyorum''

Suarez, bir WEF panelinde TerraUSD stabilcoinin çöküşünden ve tüm kripto para piyasasını kırıp amiral gemisi dijital varlığını da beraberinde götüren düşüş eğiliminden sonra bile maaşını hala Bitcoin ( BTC ) olarak aldığını vurguladı.

Bildirildiğine göre, Miami Belediye Başkanı maaşını ilk olarak geçen yıl Bitcoin olarak almaya karar verdi. Ancak aynı zamanda bu tür varlıklara dahil olmanın yüksek risk ve oynaklığı konusunda uyardı.

Dünya çapında kripto sahipliği

Bu arada, Avrupa Merkez Bankası (ECB), Euro Bölgesi'ndeki on haneden birinin kripto varlıklara sahip olduğunu ve varlıklı sahiplerin bunlara sahip olma olasılığının fakirlerden biraz daha fazla olduğunu ortaya koydu.

Diğer bir yandan, Finans analizleri ile bilinen Finbold'un, Ocak 2022'nin ortalarında, ödeme platformu Paysafe tarafından ABD ve Birleşik Krallık'taki kripto sahiplerinin %55'inin maaşlarını dijital varlıklardan kazanmayı tercih ettiklerini ortaya koyan bir araştırmaya atıfta bulunduğunu belirtelim.

Miami Belediye Başkanı: ''Hâlâ Bitcoin ile maaş alıyorum'' - Resim : 1

Amerika Birleşik Devletleri'ne gelince, ülkenin Federal Rezervi, merkez bankasının "2021'de ABD Hanelerinin Ekonomik Refahı" adlı yeni anketine göre, 2021 itibariyle ABD'li yetişkinlerin %12'sinin kripto sahibi olduğunu açıklamıştı.

Türkiye'de ise dijital para birimleri arasında en yüksek bilinirlik ve sahiplik oranı Bitcoin'de. Tüketicilerin %87'si Bitcoin'i duyduğunu söylerken, yalnızca %19.8'i daha önce bitcoin alıp sattığını söylüyor. Daha önce alım-satım yapmışların %73'ünün ise elinde hala Bitcoin mevcut.

Ek olarak, Uluslararası Para Fonu (IMF), geçtiğimiz günlerde bir Davos panelinde kripto ürünlerini para birimleriyle karıştırmaya karşı yaptığı başlıca uyarıyla, bu varlıklar konusunda son derece temkinlidir, çünkü egemen bir garantiyle desteklenmeyen herhangi bir şeyin para birimi olarak kabul edilemez olduğunu belirtmişti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER