Gençlerin istihdamı odak noktası

Türk Hava Yolları İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, THY’nin genç istihdamını odak noktalardan biri olarak gördüğünü belirterek, “Gençlerden beklentimiz, daima yenilikçi fikirler sunmaları. Biz de kendilerini geliştirmeleri için onları sürekli teşvik ediyor; farklı programlarımızla ve THY Havacılık Akademisi ile eğitim imkânı sunuyoruz” diye konuştu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Gençlerin istihdamı odak noktası

Havacılık sektöründe dünyanın önde gelen markalarından biri haline gelen Türk Hava Yolları’nın (THY), öğrenciler arasında en çok çalışılmak istenen şirket olduğunu belirten Türk Hava Yolları İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, “Türkiye’nin bayrak taşıyıcı markası olarak ülkemiz gençlerinin kariyerine yön veren; hem kişisel hem de mesleki gelişimlerine katkıda bulunan çok önemli işe alım programlarını hayata geçirdik. Ülkemiz gençlerine sunduğumuz istihdam projeleriyle Türkiye’nin daha nitelikli bir insan kaynağıyla geleceğe hazırlanmasına katkı sağlıyoruz” dedi. Bireysel ve kurumsal üyelerin iş ve aday arama süreçleri için çözüm getirmeyi amaçlayan Yenibiriş’e konuşan Abdulkerim Çay, “THY bünyesindeki genç çalışanlarımızdan beklentimiz bize daima çağın ve teknolojinin imkanlarından faydalanarak yenilikçi fikirler sunmaları” diyerek, bu anlamda potansiyel bir THY çalışanının teknolojiyi takip etmesini, teknolojik okuryazarlık yeteneklerinin gelişmiş olmasını önemsediklerini söyledi.

ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ

Çay, genç çalışanları istihdam ettikten sonra kendilerini geliştirmeleri için onları sürekli teşvik ettiklerini ve tüm çalışanların potansiyellerini ortaya çıkarmaları ve yeteneklerini geliştirmeleri için THY Havacılık Akademisi ile farklı alanlarda eğitim alma imkânı sunduklarını da belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Çalışanlarımızın uzmanlaşmalarını desteklemek ve eğitim imkanlarına ulaşmalarını daha kolay hale getirmek amacıyla bazı kamu ve vakıf üniversiteleriyle işbirlikleri yapıyoruz. Bu doğrultuda çalışanlarımıza çalışma saatleri ile uyumlu ve derslerin kendi eğitim binalarımızda gerçekleştiği yüksek lisans programları sunuyoruz. Kurum politikamız gereği genç yetenekleri bünyemize kazandırıp, kurum içi deneyim ve eğitimlerle profesyonelleştirme amacında olduğumuz için genç istihdamını odak noktalarımızdan biri olarak görüyoruz.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER