Emine Erdoğan: Adil bir iklim eylem planını hayata geçirmek kaçınılmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Expo City Dubai'de düzenlenen 'Yeşil Bir Gelecek İçin İklim Görüşmeleri' programında, iklim elçisi gençlerle bir araya geldi. Erdoğan, toprakla ilişkisini hiç kaybetmemiş ülkelerin de sorumlusu olmadıkları iklim krizleriyle yüzleştiğini belirterek, "Başta Afrika olmak üzere, Asya ve Latin Amerika'yı da bu evrensel mücadeleye ikna etmek için adil bir iklim eylem planını hayata geçirmek kaçınılmazdır" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Emine Erdoğan: Adil bir iklim eylem planını hayata geçirmek kaçınılmaz

Emine Erdoğan, Expo City Dubai'de düzenlenen 'Yeşil Bir Gelecek İçin İklim Görüşmeleri' programında, iklim elçisi gençlerle bir araya geldi. Burada konuşan Erdoğan, çevre sorunlarına, farklı coğrafyalarda toplanarak çözüm aramayı çok anlamlı bulduğunu vurguladı. 5 Aralık Dünya Gönüllülük Günü'ne işaret ederek, insanlığa faydalı olmak konusundaki yüce erdemin hatırlanmasına ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Emine Erdoğan, "Gönüllülük yaygınlaştıkça, bireyciliğin azalmasını, insanlığın aslında tek bir aile, dünyanın ise ortak evimiz olduğunun fark edilmesini umut ediyorum. Böylelikle kalplerin şifa ve sükun bulacağına inanıyorum" dedi.

'İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ATÖLYELERİ KURUYORUZ'

Türkiye'de yeni nesillerin 'iklim gönüllüsü' olarak yetişmesini sağlamak amacıyla yeşil ve iklim dostu kampüslere öncülük edecek 'İklim Elçileri Projesi'ni hayata geçirdiklerini anımsatan Emine Erdoğan, ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı ile 'İklim Değişikliği Eylem Planı'nın geliştirildiğini anlattı. Emine Erdoğan, çevre bilinci kazanan çocukların iklim okuryazarı olarak, ailelerini ve toplumu aydınlatacaklarından şüphe etmediğini belirterek, bu alanda yürütülen çalışmalara ilişkin şunları söyledi:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER