için kaldı

Dana eti diye at eti satmışlar

Fransa'da yasa dışı at eti ticareti yaptığı gerekçesiyle suçlanan 18 kişinin duruşması başladı.

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
Dana eti diye at eti satmışlar

Fransa’da yasa dışı at eti ticareti yaptığı gerekçesiyle suçlanan 18 kişinin duruşması Marsilya kentinde başladı.

Sanıklar, insan sağlığı için zararlı, yeteri kadar temizlenmemiş önemli miktarlardaki at eti ürününün Avrupa genelinde yasa dışı ticaretini yapmakla suçlanıyor.

Avrupa’da at eti kesimi ve satışı serbest ancak insan sağlığı gerekçesiyle bu etin ticareti için katı kurallar uygulanıyor.

Dana eti diye at eti satmışlar

2013 yılından bu yana yasa dışı en büyük at eti ticareti skandalının ortaya çıkmasının ardından Avrupa’da kasap ve marketlerde dana eti etiketiyle satılan gerçekte içinde at eti de olan tonlarca ürün tezgah ve raflardan geri çekilmişti.

Aralarında Fransız, Belçika ve Hollanda vatandaşlarının da bulunduğu 18, kişi at eti üretimi ve tüketimiyle ilgili belgelerde sahtecilik yaparak AB sağlık kurallarını ihlalle suçlanıyor.

Yargılanan çete üyeleri içinde at eti ticareti yapmak için ruhsat alan kişilerle birlikte bazı veterinerler bulunuyor.

Belçikalı 58 yaşındaki Jean-Marc Decker, yasa dışı at eti ticaretini yapan şebekenin elebaşı olmakla suçlanıyor.

Kaynak: Euronews

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER