THY mayıs ayında 6,3 milyon yolcu taşıdı

Türk Hava Yolları, mayıs ayı yolcu ve kargo trafik sonuçlarına göre yüzde 80 doluluk oranını aşarak 6,3 milyon yolcu taşıdı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, "Mayıs ayı rakamlarımız hedeflerimizin ve hayallerimizin gerçekleşmeye başladığını gösteriyor" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
THY mayıs ayında 6,3 milyon yolcu taşıdı

Mayıs ayı yolcu ve kargo trafik sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)’na açıklayan THY, bazı ülkelerin seyahat kısıtlamalarını sürdürmesine rağmen, artan taleple koltuk kapasitesini koronavirüs pandemisi öncesi 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 12,6 artırdı.

THY Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamada pandeminin olumsuz etkilerinden en hızlı şekilde sıyrılan şirketin,  gökyüzündeki başarılı günlerini yeniden yaşadığı belirtildi. Sektörün durma noktasına geldiği sıfır yolculu günleri güçlü bir performans ile geride bıraktığı vurgulanırken, mayıs ayında yüzde 80 doluluk oranının aşılarak 6,3 milyon yolcu taşındığı kaydedildi.

BİLAL EKŞİ: YENİDEN GÜZEL ŞEYLER KONUŞMA ZAMANI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER