BM'de NSU itirafı

Neo-Nazi terör örgütü Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) ile ilgili soruşturmada yapılan hatalardan dolayı BM nezdinde özür diledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
BM'de NSU itirafı

ALMANYA'nın BM insan hakları temsilcisi Markus Löning, Cenevre'deki BM İnsan Hakları Konseyi toplantısında, "Bu cinayetler kuşkusuz son on yılda Almanya'daki en kötü insan hakları ihlalidir" dedi. Bazı temsilciler, Almanya'da yabancılara yönelik ayrımcılığın endişe verici olduğunu dile getirdiler. Eleştirilere yanıt veren Löning, daha önce Almanya Başbakanı Angela Merkel ve diğer yetkililerin de kurban ailelerinden özür dilediğini hatırlatarak "Ben de bu toplantıda özrü açıkça tekrarlamak istiyorum. Yetkililer cinayetlerin nedenini belirlemeyi başaramadı ve katilleri yakalayamadı" dedi.

NPD'ye vize /_np/7104/19977104.jpg

NSU davasını izleyecek Türk basın mensupları için kura çekimi pazartesi yapılacak. Alman Meclisi ise aşırı sağcı Milliyetçi Demokratik Parti'nin (NPD) kapatılması için Anayasa Mahkemesi'ne başvurulmasını öngören önergeyi dün reddetti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER