Dirk Kuyt: 'Midem bulanıyor' - SPOR

F.Bahçeli Kuyt, Europol'ün açıkladığı yeni şike dalgasını böyle yorumladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Dirk Kuyt: 'Midem bulanıyor' - SPOR

AVRUPA Polis Ofisi'nin (Europol) futbol camiasında depreme neden olan şike operasyonunun etkisi sürüyor. Dünya çapında 680 maçta şike yapıldığının ve bunların 79'unun Türkiye kaynaklı olduğunun açıklanmasından sonra gözler futbol dünyasına çevrildi. Ülkesi Hollanda'nın basınına konuşan ve bu haberin kendisinde şok etkisi yarattığını ifade eden Fenerbahçeli Dirk Kuyt, "Aklıma geldikçe midem bulanıyor. Ben hiçbir zaman Türkiye'de böyle şeylerin yaşandığı duygusuna kapılmadım" dedi.

FUTBOLCULARIN YAPTIĞINI AKLIM ALMIYOR

Şikeli maçlar arasında şampiyonlar ligi ile Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası elemelerinin de bulunmasına çok şaşırdığını belirten sarı lacivertli futbolcu, "Anlaşılacak gibi değil. Bu gibi olaylar, demek ki Şampiyonlar Ligi gibi çıkarların son derece büyük olduğu maçlarda bile olabiliyor. Futbolcuların suç örgütlerine bağlı insanların istediklerini yerine getirmelerini aklım almıyor" ifadelerini kullandı. Bu arada futboldaki bahis şikesini organize eden mafyanın Singapur merkezli olduğu belirtiliyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER