Paraguay'dan kripto madenciliği ve ticaretine yasal düzenleme!

Paraguay, kripto madenciliği ve ticaretini düzenlemek için yasal çerçeveyi onayladı.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Paraguay'dan kripto madenciliği ve ticaretine yasal düzenleme!

El Salvador ve Orta Afrika Cumhuriyeti, Bitcoin'i ( BTC ) yasal ihale olarak kabul ettikten sonra, Paraguay da dahil olmak üzere birçok ülke, bu yeni varlık sınıfını düzenlemenin yollarını sürdürmek ve tanıtmak için çabalamaya başladı.

Paraguay'dan kripto madenciliği ve ticaretine yasal düzenleme!

Paraguay'ın ikinci Kongre odası (Vekiller Meclisi), oy çoğunluğu ile, kripto para madenciliği ve ticaretini düzenleyecek bir yasa tasarısını bazı değişikliklerle onayladı. Oturumun tamamı geçtiğimiz günlerde YouTube'da yayınlandı.

Artık Temsilciler Meclisi bu yasal çerçeveyi kabul ettiğine göre, tasarı Aralık 2021'de yaşandığı gibi Senato'ya geri dönecek. Senato'ya gittikten sonra, değişikliklerin onaylaması gerekiyor ve ardından onaylanan yasa tasarısı yürütme organına gidecek.

Spesifik olarak, bu tasarının amacı, Latin Amerika'daki en düşük elektrik oranı olan, ülkenin kilovat saat başına yaklaşık beş sentlik düşük elektrik maliyetleri sayesinde Paraguay'ı madenciler için uluslararası bir merkez haline getirmektir.

Mevzuatın kanun olarak resmen kabul edilmesi durumunda, bireysel veya kurumsal madencileri endüstriyel elektrik tüketimi için izin başvurusunda bulunmaya ve ardından lisans başvurusunda bulunmaya zorlayacak. 

Buna ek olarak, yasa ayrıca üçüncü şahıslar için kripto ticareti veya saklama hizmetlerine dahil olmak isteyen herhangi bir gerçek veya tüzel kişilik için bir kayıt oluşturulmasını da öngörüyor. Ancak, mübadele kavramı hala eksik görünüyor.

Paraguay'dan kripto madenciliği ve ticaretine yasal düzenleme! - Resim : 1

Paraguay'ın kripto faturasının artıları ve eksileri

Bununla birlikte, tasarı da güçlü bir muhalefetle karşı karşıya kaldı. Yasaya karşı çıkan Kongre Üyesi Tadeo Rojas, Temsilciler Meclisi'nin bütçe komitesinin de yasaya karşı tavsiyede bulunduğunu savundu. Ayrıca, kripto madenciliğinin gerektirdiği enerji tüketimine kıyasla iş artışı üzerindeki olumlu etkinin düşük olduğunu da sözlerine ekledi.

Öte yandan, tasarının enerji tüketimini kullanılabilirlikle uyumlu hale getirmek için tavanlar koyacağını savunan Kongre Üyesi Sebastián García vardı.

Mart ayı sonlarında Paraguay'ın CoinMarketCap topluluğu tarafından kriptoyu yasal ihale olarak kabul eden sonraki  ilk üç ülke arasında ilk olduğunu ve ardından Venezuela ve Anguilla'nın geldiğini bildirdi.

Paraguay'dan kripto madenciliği ve ticaretine yasal düzenleme! - Resim : 2

İlk 5 ülkenin kriptoyu yasal ihale olarak kabul etmesi bekleniyor. Kaynak: CoinMarketCap

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER