Almanya yatırımcı güveninde olumsuz hava

Almanya'da resesyon beklentilerinin gittikçe arttığı bir ortamda yatırımcı güveni Ekim'de 2008'den beri en düşük seviyeye yakın kalmaya devam etti.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Almanya yatırımcı güveninde olumsuz hava

Almanya'da yatırımcı güveni Ekim'de ılımlı biçimde arttı ancak yine de rekor düşük seviyelere yakın kalmaya devam etti.

ZEW ekonomik beklenti endeksi Ekim'de eksi 61,9'dan eksi 59,2'ye çıktı ve ekonomist tahminlerinden iyi geldi.

Cari koşullar endeksi eksi 60,5'ten eksi 72,2'ye geriledi ve pandemiden beri en düşük seviyeye indi.

ZEW Başkanı Achim Wambach gelecek 6 ayda büyümenin düşme olasılığının da kayda değer biçimde arttığına dikkat çekerek "Genel olarak ekonomik görünüm yine kötüleşti" ifadesini kullandı.

Çift haneli enflasyon ve kışın enerji kıtlığı olacağı beklentisi Avrupa'nın en büyük ekonomisi için tehdit oluşturuyor. Rusya'nın doğalgaz sevkiyatını kesmesiyle bazı üreticiler fabrikalarını kapatırken bazıları da üretimde kesintiye gitti. Hanehalkı da yüksek doğalgaz faturalarıyla karşı karşıya.

Almanya Ekonomi Bakanlığı ülke ekonomisinin 2023'te yüzde 0,4 daralmasını bekliyor. Avrupa Merkez Bankası'nın faiz artışlarının da ekonomi üzerinde baskıya neden olması bekleniyor.

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER